Edin Visca, sessiz sessiz tarihe geçti

ABONE OL

Bosna Hersek'ten sessiz bir şekilde transfer edildiğinde belki de kimse ondan büyük işler yapmasını beklemiyordu. Ama Edin Visca, Süper Lig'deki istikrarlı performansını devam ettirirken, unutulmayacak performanslardan birine imza attı.

FUTBOO | Belki de birçoğumuz ondan böyle büyük işler yapmasını beklemiyordu. 2011 yılında o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kadrosuna kattığı Edin Visca, adını Süper Lig tarihinin unutulmaz yabancıları arasına girmeye çoktan hak kazandı.

Edin Visca, Başakşehir'in Süper Lig'de Ankaragücü'nü mağlup ettiği karşılaşmada kaydettiği golle önemli bir başarıya da imza atmış oldu. Bosnalı yıldız, bu golle Süper Lig'deki gol sayısını 10'a çıkarmayı başardı. Attığı 10 golün yanı sıra 11 de asist yapan Visca, son 10 yılda önemli bir istatistiğe imza attı. Yıldız oyuncu son 10 yılda Süper Lig'de bir sezonda en az 10 gol ve 10 asist rakamına üst üste ikinci kez ulaşan ilk isim oldu.

Edin Visca, geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla 13 gol ve 14 asiste imza atarken, bu sezon 10 gol ve 11 asiste ulaştı.

Selçuk İnan ve Alex de yapmıştı

Süper Lig'de kolay kolay elde edilmeyecak 10 gol ve 10 asist barajına daha önce Fenerbahçe'den Alex de Souza, Galatasaray'dan Selçuk İnan gibi isimler de ulaşmıştı. Visca'yı ayrı noktaya taşıyan ise, bu başarıyı iki sezon üst üste elde etmiş olması...

2011 yılında Başakşehir'e 400 bin euro bonservis bedeliyle transfer edildiğinde aslında birçoğumuz Visca ismini duymamıştık. Ancak Bosnalı oyuncu, kısa sürede hem alt ligde hem de Süper Lig'de kendini ispatladı. Visca bu başarılı performansının tesadüf olmadığını da hemen hemen her yıl Başakşehir'in en iyilerinden biri olarak gösterdi.

Bu sezon rekor kırar mı?

Geçen sezon Visca, Başakşehir formasıyla kariyer rekorunu kırmıştı. Visca geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 13 gol, 14 asistlik performansıyla 27 gole katkıda bulunmuştu. Bu sezon 10 gol ve 11 asiste imza atan başarılı oyuncu 7 gole daha katkı verirse, kariyer rekorunu geliştirecek.


edin visca başakşehir süper lig visca alex selçuk İnan