Emiliano Sala davasında yeni gelişme! Suçlu bulundu

ABONE OL

Nantes'tan Cardiff'e transfer olduktan sonra sözleşme imzalamak için yaptığı uçak yolculuğunda hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın davasında yeni gelişmeler yaşanıyor.

2019'da devre arası transfer döneminde Nantes'tan Cardiff City'e transfer olan ve resmi sözleşme imzalamak için İngiltere'ye gittiği uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın 2 yıldır süren duruşmasında karar çıktı.

Uçuşu organize etmek için Sala'nın menajerlerinin pilot David Henderson ile görüştüğü ancak Henderson'ın Paris'te olması nedeniyle uçamayacağı belirtilmişti. Bunun üzerine Henderson, uçuş için David Ibbotson'u görevlendirmiş, David Ibbotson'un kullandığı uçak kaza yapmıştı.

Gece uçuş yapma lisansı bulunmuyor

Ibbotson'ın gece uçuş yapma ve ticari pilotluk lisansının bulunmadığı ortaya çıkarken gerçekleşen duruşmada uçuş organizatörü David Henderson suçlu bulundu. 

Henderson, yetkinliği bulunmayan bir pilota görev vermesi ve yolcuların güvenliğini hiçe saydığı için mahkeme tarafından suçlandı. Henderson, 12 Kasım'da başka birinin ölümüne sebep olma suçlamasından mahkum edilecek.