Erol Bulut ve Fatih Terim'in artıları, eksileri

ABONE OL

Fenerbahçe - Galatasaray derbisine saatler kala iki takımın teknik direktörleri Erol Bulut ve Fatih Terim'in avantajlarını, dezavantajlarını değerlendirdik.

FUTBOO | Kadıköy'de nefesler tutulacak, tüm Türkiye Fenerbahçe - Galatasaray derbisine odaklanacak. Bu büyük derbi öncesi iki takımın da teknik direktörlerinin avantajları ve dezavantajlarının neler olduğuna bakalım.

Önce ev sahibi Fenerbahçe'den başlayalım. Erol Bulut, Süper Lig kariyerinde bugüne kadar Galatasaray'a karşı evinde oynadığı 4 maçı da kazandı. Bunu da 2 kez Yeni Malatyaspor, 2 kez de Alanyaspor'un başındayken yaptı. Şimdi de Fenerbahçe ile ilk kez sahasında Galatasaray'a karşı çıkacak. Sarı kırmızılı takıma karşı iç saha performansı Bulut'a büyük özgüven verecektir. Yeni Malatya ve Alanyaspor ile başardıklarını Fenerbahçe'nin başında da başarmak isteyecektir bu Erol Bulut'un bu karnesi derbi öncesi oldukça dikkat çekici.

İlklerin derbisi

Erol Bulut'un derbide en büyük avantajlarından birisi de kadro kalitesi. Yeni transferler sonrası değerlendirebileceği çok fazla oyuncu var. Ve çoğu futbolcu da Kadıköy'de ilk Galatasaray galibiyeti için çıkacak. Bu oyuncuları ilk galibiyetleri için motive etmek Erol Bulut'un başlıca görevlerinden olacak. Tabii Erol Bulut'un da Galatasaray'a karşı Kadıköy'de ilk derbisine çıkacağını ve bunun ayrı bir motivasyon yaratacağını belirtmekte fayda var.

Bulut'un dezavantajı olarak sadece şu ana kadar Galatasaray ve Beşiktaş derbi galibiyetlerinin olmamasını diyebiliriz. Her Fenerbahçe teknik direktörü için Galatasaray derbisi zordur. Telaşlı mı olacak yoksa sakin mi kalacak bunu Kadıköy'de hepimiz göreceğiz.

Fatih Terim: Derbi tecrübesi

Galatasaray'a geçecek olursak Fatih Terim'in en büyük avantajı hiç şüphesiz tecrübesi... Fenerbahçe ile Galatasaray'ın oynadığı son 20 derbinin 9'unda Galatasaray'ın başında Fatih Terim vardı ve bu maçları en iyi bilen kişilerden birisi kendisi. Galatasaray taraftarlarının da en güvendiği kişiler arasında tabii ki Terim var. Geçen sene Kadıköy'de yıllar sonra gelen galibiyetten sonra ezeli rakip karşısında bir galibiyet daha almak isteyecektir.

Fatih Terim'in derbideki dezavantajlarından birisi ise orta saha olabilir. Fenerbahçe'nin en güçlü taraflarından birisi orta saha. Galatasaray'da yeni transfer Gedson Fernandes derbide forma giyemeyecek. Bu bölgede elinde güvenerek kullanabileceği Taylan var ama Fenerbahçe'de bu sayı çok daha fazla. Geçen seneki galibiyette orta sahadaki Seri'nin oyunu çok belirleyici olmuştu. 

erol bulut fatih terim fenerbahçe galatasaray fenerbahçe galatasaray