Ersun Yanal: Topal'a yapılan tepki oldukça üzücü

ABONE OL

Yanal, "Fenerbahçe forması giyen ve bu kutsal formayı üzerinde taşıyan ve bunun terini akıtan her oyuncumuz bizim için kutsaldır, her oyuncumuz değerlidir. Bu teri akıttığı süre içerisinde de değerli olmaya devam edecektir. Özellikle Topal'a yapılan bu tepki oldukça üzücü ve kabul edilebilecek bir şey değil, kabul edilecek bir durum değil. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm. " diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Yanal'ın sözleri şu şekilde:

Ersun Yanal, “Hafızamızda yer etmeyecek, kalmayacak bir sezonu geride bıraktık. Artık hafızamızdan silinmesi gereken bir sezon. Bugün ona rağmen bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Fenerbahçe forması giyen ve bu kutsal formayı üzerinde taşıyan ve bunun terini akıtan her oyuncumuz bizim için kutsaldır, her oyuncumuz değerlidir. Bu teri akıttığı süre içerisinde de değerli olmaya devam edecektir. Özellikle Topal’a yapılan bu tepki oldukça üzücü ve kabul edilebilecek bir şey değil, kabul edilecek bir durum değil. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm. Aynı zamanda onu destekleyen ve tribünlerde bölen bir taraftar grubu da var. Biz, bütünlük içinde ve hep beraber olmalıyız. Birlik içinde olmalıyız ve birlik içinde olduğumuzda büyük başarılara imza atmamız söz konusu. Oyuna gelince, Fenerbahçe’nin oyunu, oyun karakteri bugünkü oyunculara bağlı. Biz bugün kısıtlı ve sıkıntılı bir kadroyla mücadele ettik. Ama sahada bunun mücadelesini veren oyuncular maçı kazanmasını bildi, onları da tebrik ediyorum. Onlara iyi tatiller diliyorum. Artık önümüze bakacağımız; sadece geleceği yaşayacağımız, geleceği düşündüğümüz; çünkü gelecek yaşanacaktır. Artık geçmiş bitmiştir. Gelecekte de yaşayacağımız ve kendi bestemizi yapacağımız, bizim bestemiz olacak ve şarkıları söylenecek bir sezon geçirmek umuduyla herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Fenerbahçe formasını terleten her oyuncunun, terinin kutsal olduğunu bir kez daha dile getiren Ersun Hoca, “Mehmet Topal'ıalkışladım, çünkü bu formayı sahada terleten her oyuncumuz kutsaldır. Her oyuncumuzun teri kutsaldır. Bunun ötesinde fazla konuşmaya gerek yok.” şeklinde konuştu.
Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, önümüzdeki sezonun yapılanmasıyla ilgili soruya verdiği, “Gelecek sezonun yapılanmasıyla ilgili uzun uzun daha sonra konuşuruz. Burada kısa sürede konuşulacak bir şey değil. Çok da uzun bir konu. Bununla ilgili mutlaka kamuoyuyla detaylı bilgileri paylaşacağım.” cevabıyla sözlerini noktaladı.

fenerbahçe ersun yanal