F.Bahçe: Bu durum sürerse maçlara çıkmayız
Fenerbahçe, Futbol Federasyonu’na yazılı başvuruda bulunarak ligin ilk yarısındaki maç planlamasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi
Fenerbahçe, Futbol Federasyonu’na yazılı başvuruda bulunarak ligin ilk yarısındaki maç planlamasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Bu durum devam ederse pazartesi maçlarına çıkmama kararı bile alabileceklerini TFF'ye ilettiler.
Fenerbahçe tarafından TFF'ye yapılan başvuruda; eşit şartlar altında mücadele ortamı yaratılmadığı, adil standart bir uygulama sağlanmadığı, pazartesi günleri oynanan lig maçlarının futbol ekonomisine olan olumsuz etkisinin sadece Fenerbahçe açısından fazlasıyla gözardı edildiği vurgulandı.
Sarı-Lacivertli takımın tam 5 kez pazartesi günleri maç oynamak zorunda bırakıldığı, bu nedenle de kulübün ciddi anlamda ekonomik kayba uğratıldığı ifade edildi.
Ligin ikinci yarısında da bu anlayışın sürdürülmesi halinde her türlü idari ve hukuki yola başvurulacağı da TFF'ye iletildi.
Bunlar arasında pazartesi olarak ilan edilecek lig maçlarına çıkmamak ilk sırada geliyor. Yine de pazartesi günleri oynamak zorunda bırakılmaları halinde ise maddi kaybın karşılanması adına pazartesi oynanacak her maç için ayrı ayrı olarak federasyon aleyhine dava açmak gibi seçenekler bulunuyor.
KONYASPOR VE OSMANLISPOR’UN MAÇ TAKVİMLERİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Fenerbahçe TFF'ya yaptığı başvurusunda, diğer takımların pazartesi günleri oynadığı maç sayısı eşitlenene kadar (5 kez) kendi maçlarının pazartesi günlerine konulmaması gerektiğinin altını çizdi ve konuyu takip edeceklerini belirtti.
Yazıda Galatasaray ve Beşiktaş’ın yanı sıra Avrupa Kupaları'nda mücadele eden Konyaspor ile Osmanlıspor’un maç takvimleri örnek olarak gösterildi.
Federasyonun yaptığı planlamaya göre ligin ilk yarısında maçlarını pazartesi günleri oynayan takımlar şöyle:
Fenerbahçe - 5 maç
Atiker Konyaspor - 2 maç
Osmanlıspor - 1 maç
Galatasaray - 1 maç
Beşiktaş ise pazartesi günü maça çıkmadı.
Seyircinin maçlara en yoğun ilgiyi gösterdiği cumartesi-pazar günleri birlikte baz alındığında da Fenerbahçe’nin kaybı göze çarpıyor.
Hafta sonu Fenerbahçe 11 maç oynarken, diğer takımlarda dağılım şöyle:
Osmanlıspor - 15 maç
Beşiktaş - 14 maç
Atiker Konyaspor - 13 maç
Galatasaray - 13 maç
Ayrıca Fenerbahçe pazartesi laçlarıyla ilgili başvurunun yanı sıra ilk yarıdaki hakem hatalarını içeren çok detaylı vekapsamlı bir dosyayı da Futbol Federasyonu’na iletti.
: Meriç Müldür - Habertürk