Fatih Terim'den İtalya basınına özel sözler

ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı öncesi İtalyan Corriere dello Sport'a konuştu.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile oynayacağı maç öncesi Fatih Terim, İtalyan Corriere dello Sport gazetesine röportaj verdi.

Lazio'yu ve Avrupa Ligi grubunu değerlendiren Fatih Terim, ''İki iyi takım arasında bir maç olacak. Taraftarlar keyif alacaktır. Lazio, Serie A'yı kazanabilir ve bunun için mücadele edecek. Çok güçlü bir rakip. Favori yok. Bizim grubumuz Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Bu gruptan bir ya da daha fazla takım, nisan ve mayıs ayında halen Avrupa’da mücadele eder.'' şeklinde konuştu.

''İtalyan futbolunun aşığıyım''

Serie A'daki şampiyonluk yarışı hakkında da konuşan Terim, ''İtalyan futbolunun aşığıyım. Lazio, meslektaşım Sarri ile büyük hedeflere ulaşabilir ve pek çok gol atabilir. Jose, kısa süre içinde bir takım üzerinde ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. Kariyerinin bininci resmi maçında 100 metreyi ne kadar hızlı koşabildiğini de gösterdi. Şampiyonluk mu? Juventus’un geri döneceğine inanıyorum. Serie A, en çok şampiyonluk adayının olduğu lig.'' dedi.

''Her zaman iyi teklifler sunuldu ama...''

Kendisine Avrupa'dan da teklifler geldiğini ancak Galatasaray'da kaldığını belirten tecrübeli teknik direktör, ''Ben Galatasaray taraftarıyım. Kulübün en eski üyelerinden biriyim. Bu dönemde Avrupa’dan hem kulüp hem milli takım düzeyinde pek çok teklif aldım. Ekonomik bakımdan her zaman iyi teklifler sunuldu. Ama sonunda Galatasaray ve Türkiye'ye olan sevgim galip geldi.'' diyerek kendisine gelen teklifleri geri çevirdiğini ifade etti.

''Daha uzun süre kalabilirdim''

İtalya günleri hakkında bir pişmanlığının olmadığını söyleyen Terim, ''İtalya’da daha uzun süre kalabilirdim. Ama İtalya’da yaşama fırsatım hiç olmayabilirdi de. Hiçbir pişmanlığım yok. Floransa’ya gittiğimde beni hatırlayan ve takımın oynadığı futbolu hiç unutmayacağını söyleyenler var. Geçen sezon oynadığımız Karagümrük maçının ardından kalecileri Viviano, Floransa’da doğduğunu söyleyerek, o sezonki tüm maçlarını takip ettiğini anlattı. Bazen iltifatlar, kupalara göre daha çok anlam taşır. Fiorentina ve Milan’da biz bu hedefe ulaştık.'' diye konuştu.

Inter'in İtalyan orta sahası Barella övgüsünü bir kez daha hatırlatan Fatih Terim, ''Altın Top'u Jorginho'ya verirdim. Çünkü o, 2021'de her şeyi kazandı. Ama ben veriyor olsam bu ödülü, Barella’ya verirdim.'' dedi.