Fenerbahçe'de deprem etkisi yaratan kararlar

ABONE OL

Sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada kaptan Volkan Demirel'le birlikte Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar'ın kadro dışı bırakıldıkları, teknik ekipte yer alan Aykut Kocaman'ın eski çalışma arkadaşları Turgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Üst üste gelen kötü sonuçlar sonrası UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda oynanan Spartak Trnava karşısında alınan galibiyetle biraz moral bulan Fenerbahçe'de deprem etkisi yaratacak kararlar geldi.

Özellikle Rizespor yenilgisi sonrası Başkan Ali Koç'un, "Gereken her türlü tedbiri alacağız" açıklamasının ardından bu kararların gelmesi dikkatleri çekti.

Sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada kaptan Volkan Demirel'le birlikte Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar'ın kadro dışı bırakıldıkları, teknik ekipte yer alan Aykut Kocaman'ın eski çalışma arkadaşları yardımcı antrenör Turgay Altay, kaleci antrenörü Murat Öztürk ve bireysel performans uzmanı Alper Aşçı ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Volkan Demirel neden kadro dışı?

Sezon başında Volkan Demirel'le 1 yıllık sözleşme yapılmış sezona tecrübeli kaleci ile başlanmış ancak Benfica maçlarında yenen 2 gol sonrası Harun Tekin transfer edilmişti.

3-0'lık ağır Rizespor yenilgisinin ardından Sportif Direktör Damien Comolli ve ikinci kaptan Mehmet Topal'la birlikte Fenerbahçe taraftarlarına giderek özür dilemek isteyen Volkan Demirel'e taraftarlar Mehmet Topal'la birlikte büyük tepki göstermişti.

Maçta yer almamasına karşın bu kadar tepki gösterilmesinin Volkan Demirel ve Mehmet Topal'ı oldukça kırdığı kulaktan kulağa fısıldanıyordu.

Bu arada 36 yaşındaki Volkan Demirel'in taraftar tepkisi üzerine kendisine sarılmak isteyen Damien Comolli'ye izin vermediği ve ikili arasında gerilim yaşandığı da sızan haberler arasındaydı.

2002 yılında Kartalspor'dan transfer edilen ve aralıksız 16 yıldır sarı-lacivertli takımda görev yapan Volkan'ın, Harun'un transferi sonrası devre arasında MLS kulüplerine gidebileceği de konuşuluyordu.

Müjdat Yetkiner'in ardından Fenerbahçe tarihinin ligde en çok forma giyen ikinci ismi olan Volkan Demirel aynı zamanda sarı-lacivertli kulüp tarihinin 85 maçla en çok Avrupa Kupası'nda oynayan ismiydi.

Aatif Chahechouhe'nun talibi çoktu

Sezon başında Konyaspor ve Sivasspor başta olmak üzere pek çok takımdan transfer teklifleri alan Aatif Chahechouhe'nun yıldızı ise bir türlü taraftarla barışmadı. Sarı-lacivertli kulüpten geçen sezon da gönderilmek istenen ama kalarak iyi bir performans sergileyen 32 yaşındaki Faslı oyuncu bu sezon Konyaspor, Beşiktaş ve Rizespor maçlarında ilk onbirde yer almasına karşın fazla etkili bir futbol ortaya koyamamıştı.

2016-17 sezonu başında Sivasspor'dan transfer edilen Faslı oyuncu sarı-lacivertli forma altında 70 resmi maçta 14 gol kaydetti.

Dirar'ı Cocu istemedi ama...

Transfer döneminin tamamlanmasının ardından adı UEFA listesine yazılmayan Nabil Dirar BAE ya da Katar Ligi'nden gelen tekliflere sıcak bakmamış, ancak ismi son anda Süper Lig için TFF'ye verilen 28 kişilik listeye dahil edilmişti.

Faslı yıldızı geldiği günden beri çok fazla istemeyen Phillip Cocu için Damien Comolli gazetecilerle yediği yemekte, "Dirar'ı Cocu istemiyor ama adını TFF'ye bildirdik" açıklamasını yapmıştı.

2017-18 sezonu başında Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda Fransa'nın Monaco takımından transfer edilen Nabil Dirar, geçen sezon 37 maçta 5 gol, 8 asistlik başarılı bir performans sergiledikten sonra 2018 Dünya Kupası'nda da 2 maçta Fas Milli Takımı'nın formasını giymişti.

Ozan ve Kameni de kadro dışı

Bu kararların ardından Fenerbahçe'de; sarı-lacivertli takımın kulüp tarihinde en çok forma giyen ikinci ismi olan Volkan Demirel'le birlikte Aatif Chahechouhe, Nabil Dirar, Idris Carlos Kameni ve Ozan Tufan kadro dışı kalan futbolcular oldular. 

Bu kararların alınmasının ardında; teknik direktör Phillip Cocu'ya daha güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak isteğinin mi, yoksa Başakşehir sonrası yapılabilecek olası bir teknik adam değişikliği için zemin oluşturmak mı olduğu merak ediliyor. 

Volkan, Aatif ve Dirar'ın kadro dışı kalmasının ardından yeni transferler Barış Alıcı, Berke Özer ve Ferdi Kadıoğlu'nun A Takım'da süre alma şansları artmış gözüküyor.

Fenerbahçe Kulübü'nden bu akşam üstü konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

aatif chahechouhe volkan demirel nabil dirar alper aşçı turgay altay murat öztürk ali koç spartak trnava