Fenerbahçe'de Greenwood için geri sayım
Fenerbahçe, uzun süredir gündeminde yer alan Mason Greenwood transferinde önemli mesafe kat etti. Sarı-lacivertlilerin, İngiliz futbolcunun bonservisi konusunda Marsilya ile anlaşmaya vardığı iddia edildi.
Yeni sezon öncesi Nathan Ake, Vedat Muriqi transferlerinde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe, bir yıldızı daha bitirmeye hazırlanıyor. Sarı-lacivertlilerin, Marsilya forması giyen Mason Greenwood transferinde sona geldiği öne sürüldü.
Anlaşma sağlandı
Fanatik'in haberine göre; Fenerbahçe, 24 yaşındaki kanat oyuncusu için Fransız ekibine 39.5 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra çeşitli bonuslar ödemeyi kabul etti. Anlaşmada performansa ve kazanılacak şampiyonluklara bağlı ek maddelerin de yer aldığı belirtildi.
Manchester United'dan onay çıktı
Transfer sürecindeki en önemli detaylardan biri de Manchester United'ın sahip olduğu geri satın alma hakkıydı. İngiliz kulübünün bu opsiyonu kullanmama kararı aldığı ve böylece transferin önündeki son engelin de kalktığı ifade edildi.
İstanbul'a gelecek
Adı Roma ve Atletico Madrid ile de anılan Mason Greenwood'un tercihini Fenerbahçe'den yana kullandığı aktarıldı. Resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından yıldız futbolcunun İstanbul'a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesi ve sözleşmeye imza atması bekleniyor.
Performansı
Mason Greenwood, geride kalan sezonda Marsilya formasıyla tüm kulvarlarda 45 maça çıktı. İngiliz yıldız, 26 gol ve 11 asistlik performans gösterdi.