Fenerbahçe Göztepe deplasmanında başlıyor

ABONE OL

Yeni transferlerle kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe sezonun ilk maçında İzmir'de Göztepe ile karşılaşacak. Karşılaşmada Soldado, Fernandao ve Mehmet Ekici forma giyemeyecekler.

Mehmet Ekici, Valbuena, Nabil Dirar, İsla, Soldado, Kameni, Giuliano gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe, Süper Lig’de 2017-2018 sezonunun ilk haftasında bu akşam ligin yeni takımı Göztepe ile 6500 kişilik Bornova Doğanlar Stadı'nda karşılaşacak.

Sezona Aykut Kocaman yönetiminde şampiyonluk parolasıyla giren sarı-lacivertli takım, İzmir deplasmanından 3 puanla ayrılmak amacında. Fenerbahçe, son 5 sezonun üçünde Süper Lig’e deplasmanda başladı ve oynadığı 3 maçta da galibiyet alamadı.

2012-2013 sezonunda lige deplasmanda 1-1'lik Elazığspor beraberliği ile başlayan Fenerbahçe, yine deplasmanda oynadığı ilk hafta maçlarında 2013-2014’te Konyaspor’a 3-2, geçen sezon ise Medipol Başakşehir’e 1-0 mağlup olmuştu.

GÖZTEPE-FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Göztepe ile Fenerbahçe arasında Bornova Stadı’nda oynanacak karşılaşma, bu akşam saat 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS 1'den canlı olarak yayınlanacak.

MUHTEMEL ONBİRLER

Göztepe: Beto - Sabri, Kadu, Peybernes, Tanju - Castro, Rotman - Gouffran, Scarione, Halil - Ghilas

Volkan - İsla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali - Josef, Mehmet Topal - Dirar, Alper, Valbuena - van Persie

SADECE FENERBAHÇE SEYİRCİSİ ALINACAK

Göztepe'nin cezası nedeniyle sarı-kırmızılı takımın taraftarı mücadeleyi tribünden izleyemeyecek. 300 kadar Fenerbahçe seyircisi ise tribündeki yerini alabilecek.

Geride kalan iki sezonda Şenol Güneş'in yardımcılığını yaparken Beşiktaş'la iki şampiyonluk kazanan Tamer Tuna yönetimindeki ligin yeni takımı Göztepe de güçlü rakibi Fenerbahçe’den puan alarak lige iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

FENERBAHÇE'DE EKSİKLER VAR

Fenerbahçe, Göztepe karşısında iki oyuncusundan faydalanamayacak. Sarı-lacivertliler'de henüz tam olarak hazır olmayan yeni transfer Soldado, henüz transferi resmen açıklanmayan Giuliano bu karşılaşmada kadroda yer almayacaklar. Soldado'nun perşembe günü oynanacak vardar karşılaşmasında, Giuliano'nun ise önümüzdeki hafta Kadıköy'deki Trabzonspor lig maçında ilk kez Fenerbahçe forması giymesi bekleniyor. 

Ayrıca sakatlıkları bulunan Jose Fernandao ve yeni transfer Mehmet Ekici, İzmir temsilcisi karşısında forma giyemeyecek.

6 HAZIRLIK, 2 DE RESMİ MAÇ OYNADILAR

Sezona, CS Juventus Bükreş, Sporting Lizbon, Marsilya, Athletic Bilbao, Monaco, Cagliari gibi güçlü takımlarla yaptığı hazırlık maçlarıyla başlayan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turunda da Sturm Graz'ı 2-1 ve 1-1'lik sonuçlarla eleyerek play-off turuna yükselmişti.

4 sezonluk aradan sonra Fenerbahçe'ye geri dönen Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertli ekipte henüz profesyonel sözleşme imzalanamayan Elif Elmas da yer almayacak. 17 yaşındaki Makedon oyuncu için FIFA 7 Eylül'e kadar transfer izni verdiği taktirde Fenerbahçe Elif Elmas'ı da takım kadrosuna ekleyebilecek. Aksi halde genç yıldız Fenerbahçe U21 takımında Ocak'a kadar forma giyecek.

FENERBAHÇE İLE GÖZTEPE LİGDE 14 YIL SONRA İLK KEZ

Fenerbahçe ile Göztepe, Süper Lig’de 14 yılı aşkın bir süre sonra tekrar karşı karşıya gelecek. İki ekip Süper Lig’de en son, 31 Mayıs 2003 tarihinde karşılaşmaış ve maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı. 

Öte yandan Fenerbahçe ile Göztepe, 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası’nda birbirlerine rakip olmuşlar, Fenerbahçe, İstanbul’daki maçtan 4-0 galip ayrılmıştı.

LİGDE 47. KEZ KARŞILAŞACAKLAR 

İki takım, Süper Lig’de 47. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 46 maçtan 21’ini Fenerbahçe, 7’sini Göztepe kazandı, 18 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gollerde de Fenerbahçe’nin, İzmir temsilcisine 69-29 üstünlüğü bulunuyor. 

İZMİR'DE FENERBAHÇE 8-5 ÜSTÜN

İki ekip, bu akşam İzmir’de 24. kez lig maçına çıkacaklar. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe’nin 8-5 üstünlüğü bulunuyor. İzmir’deki diğer 10 maç berabere sonuçlandı. Atılan gollerde de Fenerbahçe 24-15 üstünlük sağladı.

EN FARKLI SKORLAR

Fenerbahçe ile Göztepe arasında oynanan 46 lig maçında en farklı skora sarı-lacivertli takım imza attı. 1974-1975 sezonunda İstanbul’da yapılan karışlaşmayı Fenerbahçe 7-1 kazandı.

Göztepe ise toplam 7 kez yendiği rakibi karşısında 6 galibiyetini tek farklı skorlarla elde ederken, 1970-1971 sezonunda evinde güçlü rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

fenerbahçe göztepe aykut kocaman tamer tuna soldado giuliano elif elmas