Fenerbahçe, Hollanda'dan yeni bir Ferdi buldu

ABONE OL

Süper Lig 'de 14. haftanın sonrasında 29 puanla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe , devre arasında takımı güçlendirmek için çalışmalara başladı. Rotayı Hollanda'ya çeviren gözlemci ekibinin 19 yaşındaki oyuncu için 'mutlaka alınmalı' raporu verdiği öğrenildi.

Süper Lig 'de 14. haftanın sonrasında 29 puanla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, devre arasında takımı güçlendirmek için çalışmalara başladı. Rotayı Hollanda'ya çeviren gözlemci ekibinin 19 yaşındaki Yusuf Barası için ‘mutlaka alınmalı’ raporu verdiği öğrenildi.

Ali Koç, 2018 yılında başkan seçilmiş, ilk transferlerinden biri Nijmegen’den, o dönem 18 yaşındaki Ferdi Kadıoğlu olmuştu. Ferdi için ilk yıllar istediği gibi geçmedi. Ancak başarılı oyuncu son iki sezondaki müthiş performansıyla Avrupa çapında bir yıldıza dönüştü, birçok takımı peşine taktı. Fenerbahçe, şimdi Hollanda’dan yeni bir yıldız adayını hedefleri arasına aldı: Yusuf Barası... Alkmaar altyapısından yetişen 19 yaşındaki oyuncu, bu sezon A takımda da şans bulmaya başladı. Hem forvette hem de kanatlarda görev yapabilen Yusuf, yüksek tekniği ve süratiyle dikkat çekiyor.

Ferdi Kadıoğlu taktiği

Sarı-Lacivertliler, aynı Ferdi’de olduğu gibi Yusuf’u da patlama yapmadan kadrosuna katmak istiyor. Gözlemci ekibinin 19 yaşındaki oyuncu için ‘mutlaka alınmalı’ raporu verdiği öğrenildi. Yönetim, Alkmaar’a ilk teklifini sunmak için kolları sıvadı. Hollanda ekibine, sonraki satıştan payın da olduğu bir öneri sunulacağı kaydedildi. Fenerbahçe, en fazla 1 milyon Euro’ya bu işi bitirmeyi hedefliyor.

Yusuf Barası, Hollanda’nın Alkmaar kentinde Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yıldız, U15, U16 ve U17 kategorilerinde Hollanda’nın formasını terletti. Ancak TFF’nin çabaları sonrası U19’dan itibaren Ay-Yıldız’ı tercih eden 19 yaşındaki oyuncu, şu anda Ümit Milli Takımımız’ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yusuf Barası, bu sezon Alkmaar A Takımı’nda tek golünü Konferans Ligi’nde Vaduz karşısında kaydetti. Yusuf, Hollanda 2. Ligi’nde mücadele eden Alkmaar U21 Takımı’nda ise 7 maçta 6 gol, 1 asistlik performans sergiledi. (Fanatik)