Fenerbahçe için sezonun özeti

ABONE OL

Süper Lig'i 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, kupasız kapattığı 2016-2017 sezonunda taraftarını hayal kırıklığı yaşattı.

Şampiyonluk parolasıyla başladığı Süper Lig'de 8 sene sonra ilk 2'nin dışında kalan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası ve Avrupa'da da başarı elde edemedi.

En son 2013-2014'te şampiyon olan Fenerbahçe, 2014-2015'te Galatasaray'a, son iki sezonda ise Beşiktaş'ın şampiyonluğunu takip etti. Fenerbahçe, şampiyonluk hasretini 4 yıla çıkardı.

4. YILDIZ GELMEDİ

Lig tarihinde 19 şampiyonluğu bulunan ve 2014-2015'te Galatasaray'la girdiği 20. şampiyonluk yarışında rakibine geçilen sarı-lacivertli takım, 4. yıldız hedefini bir sezon daha erteledi.

KUPADAN UZAK

Fenerbahçe, Süper Lig’de olduğu gibi Türkiye Kupası ve Avrupa'da da başarı elde edemedi.

Şampiyonlar Ligi’nden elenen Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon grubunu birinci bitiren sarı-lacivertliler, buna karşın bir sonraki turda Rus ekibi Krasnodar'a elenerek Avrupa'ya veda etti.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Yarı finalde Başakşehir'e 2-2 biten iki maçın sonunda penaltılarla mağlup oldu.

DERBİ KARNESİ İYİ

Fenerbahçe, sezonu kupasız kapatmasına rağmen oynadığı 5 derbi maçı da kaybetmedi.

Süper Lig'de Beşiktaş'la iki maçta da berabere kalan sarı-lacivertli takım, Galatasaray'ı ise iki karşılaşmada da mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası son 32 turunda ise Beşiktaş'ı Vodafone Park'ta 1-0 yenen Fenerbahçe, rakibine yeni stadındaki ilk mağlubiyetini yaşattı.

KADIKÖY BÜYÜSÜ BOZULDU

Sarı-lacivertli takım, ligde son 26 yılın en kötü iç saha performansına imza attı. Ülker Stadı'nda bu sezon Süper Lig'de 17 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik, 3 yenilgi alan Fenerbahçe, seyircisi önünde 21 puan yitirdi. Fenerbahçe, 1990-1991 sezonunda iç sahada 22 puan kaybetmişti.

Fenerbahçe, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'nde de seyircisi önünde elendi.

DEPLASMANDA İYİ İŞLER

Fenerbahçe, iç sahada gösterdiği performansın aksine deplasmanda aldığı puanlarla sezonun en iyi iki takımından biri oldu.

Fenerbahçe ayrıca, 5 sezon sonra dış sahadaki en iyi performansını sergiledi.

Aykut Kocaman döneminde, şampiyonluğa ulaştığı 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe, dış sahada 37 puan elde etmişti. O sezondan sonra en iyi dış saha performansını yakalamasına rağmen sarı-lacivertli takım sezonu 3. sırada bitirmekten kurtulamadı.

KÖTÜ BAŞLANGIÇLAR

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de sezonun ilk 3 maçını kazanamayarak 59 yıllık lig tarihinin en başarısız başlangıcına imza attı.

Fenerbahçe, ikinci devre başlangıcıyla da taraftarlarını üzdü. Sarı-lacivertliler, Dick Advocaat yönetiminde ilk 5 maç baz alındığında, son 19 sezonun en kötü ikinci devre başlangıcını yaptı. 

fenerbahçe süper lig sezon özet rakamlar istatistikler