Fenerbahçe Marsilya'ya da yenildi

ABONE OL

Sarı-lacivertli ekip ilk yarısında iyi oynadığı maçta Fransız rakibine mağlup oldu.

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'nin Lozan kentinde sürdüren Fenerbahçe üçüncü hazırlık maçında Fransız rakibi Marsilya'ya 1-0 mağlup oldu.

Sarı-lacivertli ekip maça, Kameni - Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali - Mehmet Topal, Josef, Alper - Dirar, van Persie, Valbuena onbiriyle maça başladı.

Fenerbahçe özellikle maçın ilk yarısında hücumda etkili gözükürken çok sayıda pozisyon yakaladı. Ön alanda çok adamla baskı uygulayan sarı-lacivertli ekip üst üste top kazanarak akın geliştirdi.

Zaman zaman gelişen Marsilya ataklarında da Fransız takımı gole yaklaştı ancak ilk kez forma giyen Kamerunlu kaleci Carlos Kameni yerinde kurtarışlarla gole izin vermedi.

İkinci yarıda Fenerbahçe etkili futbolunu sürdüremedi. Marsilya daha çok topa sahip oldu ve tehlikeler yarattı. Sarı-lacivertli takımın yeni kalecisi Kameni başarılı kurtarışlarına ikinci yarıda da devam etti.

69. dakikada Hasan Ali, Alper ve Mehmet Topal'ın yerine İsmail Köybaşı, Ozan Tufan ve Mehmet Ekici oyuna dahil oldu.

77. dakikada Marsilya'nın Monaco'dan tranFseri Valery Germain takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İki takımın da bol bol oyuncu değiştirdiği kalan dakikalarda başka gol gelmeyince Fenerbahçe sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

DÖRDÜNCÜ RAKİP ATHLETİC BİLBAO

Sarı-lacivertli takım daha önceki iki hazırlık maçında CS Juventus Bükreş'e 3-2, Sporting Lizbon'a ise 2-1 mağlup olmuştu.

27 Temmuz UEFA Avrupa Ligi 3. önleme turunda Strum Graz-M.Podgorice eşleşmesinin galibiyle oynayacak olan Fenerbahçe 17 Temmuz Pazartesi gecesi dördüncü hazırlık maçında İspanyol Athletic Bilbao ile mücadele edecek.

fenerbahçe fenerbahçe isviçre kampı fenerbahçe hazırlık maçları marsilya