Fenerbahçe'nin forvet günlüğü

ABONE OL

Transferde hareketli saatler yaşayan Fenerbahçe, forvet transferi için de alternatifli bir liste üzerinde duruyor.

Mevcut kadroda Emenike ve Robin van Persie’den faydalanabilecek olan Fenerbahçe, Fernandao’nun durumu nedeniyle bir takviye yapmaya sıcak bakıyor.

Emenike’nin Lokomotif Moskova kapısından dönmesi, transferde bekleme kararı aldırdı. Rus temsilcisi oyuncunun yıllık maliyetini fazla bulduğu gerekçesiyle transferden vazgeçmiş durumda. Fenerbahçe, Nijeryalı oyuncuyla gelecek sezona başlamamanın hesaplarını yapıyor.

Robin van Persie’den son sezonunda tam randımanlı faydalanmak isteyen yönetim, Persie’nin yanına yapacağı transferle üçüncü bölgede süreklilik beklentisi içerisinde.

LİSTEYE YAKIN MERCEK

Seydou Doumbai: Roma’nın kiralık yıldızı Seydou Doumbai, bu sezon Basel formasıyla başarılı işlere imza attı. 29 yaşındaki oyuncu güçlü fiziği ve top tutma yeteneği ile dikkatleri çekiyor. 25 maçta 20 gol, 1 asistle oynayan Doumbai, her 69 dakikada takımına golle katkı sağladı.


Jamie Vardy: Leicester’la “peri masalı” yaşayan Jamie Vardy, menajerler vasıtasıyla Fenerbahçe’nin gündemine geldi. 2020’ye kadar kulübü ile sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki oyuncu için Avrupa devleri de temasta olmasına rağmen Fenerbahçe, kiralık formülünü deneyebilir. Son vuruşlardaki bitirici özelliği ile göze çarpan oyuncu tekniği ile de kendisini kanıtlamış bir isim. 35 maçta 13 gol, 6 asistle takımına katkı sağlayan Vardy, 216 dakikada bir gole katkı sağladı.

Ahmed Musa: Leicester’ın süre alamayan ismi Ahmed Musa, Fenerbahçe’nin gündemine gelen bir başka isim. İki ayağını da kullanabilen başarılı oyuncunun 2020’ye kadar Leicester’la sözleşmesi bulunuyor. Yeterli süreyi alamadığı için huzursuz olan oyuncu, kiralık seçeneğine sıcak bakıyor. Menajeri teklifi doğrulasa da ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Ahmed Musa, Leicester’la kamp dönemini geçirdikten sonra kararını verecek. Bu sezon 21 maçta kısa kısa süreler alan Musa, 376 dakikada bir gole katkı sağladı.

Andre-Pierre Gignac: Mutlu olduğu Meksika’da sıkıntılı günler geçiren Gignac, gazetecilerle yaşadığı sorunlar nedeniyle Meksika’dan ayrılabilir. Beşiktaş’ın da gündemine gelen oyuncu için menajerler vasıtasıyla bilgi alınmıştı. Aykut Kocaman’ın Fransız oyunculara yönelik sergilediği tutum, Valbuena transferiyle birlikte Gignac’a yol açabilir.


Lucas Perez: Fenerbahçe’nin en ciddi şekilde ilgilendiği oyuncu olan Lucas Perez, Arsenal’in yüksek bonservis talebine takıldı. Fenerbahçe, oyuncuyu kiralamak isterken Arsenal bonservis yolunu işaret etti. Sevilla’nın da temaslara geçtiği oyuncu için yönetim bekleme kararı aldı.

FENERBAHÇE’NİN FORVET HATTI

Fernandao: Kilo sorunu olan Fernandao’nun yaşadığı sakatlık sonrasında nasıl bir fizik yapısıyla geri döneceği en büyük merak konusu. Kamp döneminin sonuna yetişmesi beklenen oyuncunun sezonu açması uzun sürebilir. Maç temposundan uzun bir süre yoksun olan oyuncu için kararı Kocaman verecek. Diğer bölge transferlerinin tamamlanmasının ardından Fernandao’nun durumu beklenilmeksizin bir transfer gerçekleştirilebilir.

Emanuel Emenike: Sezona her zaman iyi başlayan ancak sezon arasındaki davranışları nedeniyle takım içi uyumsuzluk yaratan oyuncu için bilet kesilmiş durumda. Menajerine kulüp bulması yönünde direktifler veren Fenerbahçe, gelecek olan teklifleri değerlendirme niyetinde. Moskova’nın yanı sıra Süper Lig’den de talipleri mevcut. Spartak Moskova ciddi şekilde ilgilenen bir başka ekip.


Moussa Sow: Oyuncu için tüm yetkileri kendisine bırakan yönetim, Sow’a kapı açık mesajı verdi. Kulübü ile anlaşması durumunda takımda yer alabileceğini ifade eden teknik heyet emektar oyuncunun durumuna sıcak bakıyor.

Robin van Persie: Oyuncunun son sezonunda üst seviyede fayda bekleniyor.

fenerbahçe forvet robin van persie moussa sow emanuel emenike fernandao lucas perez jamie vardy seydou doumbia ahmed musa aykut kocaman