Fenerbahçe, Olympiakos'a karşı neye dikkat etmeli?

ABONE OL

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos ile karşılaşacağı maç öncesi sarı lacivertli takımın nelere dikkat etmesi gerektiğini inceledik.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos ile kritik bir maça çıkacak. Gruptaki dengeleri değiştirebilecek karşılaşmada Fenerbahçe'nin nelere dikkat etmesi gerek sorusunun cevabını aradık.

Yunan ekibinde aslında tanıdık isimler forma giyiyor. Valbuena, Onyekuru ve Garry Rodrigues, Süper Lig'den bildiğimiz oyuncular. Onyekuru'nun maça 11'de başlaması bekleniyor. Nijeryalı futbolcuyla birlikte Olympiakos'un Camara, Rony Lopes gibi hızlı oyuncularını boş bırakmamak gerekecek.

Forvet hattına güveniyor

Olympiakos'un en etkili olduğu yer ise hücum hattı diyebiliriz. Tiquinho Soares ve Youssef El Arabi'den birisi genelde tek forvet oynuyor. Klasik 4-2-3-1 düzeni olan bir takım. Yunan ekibi, bu sistemde en çok hızlı kanat oyuncularına ve forvetlerine güveniyor. Fenerbahçe'de hızıyla Kim Min-Jae ve Attila Szalai bu isimleri durdurabilecek güçte. 

Olympiakos, genelde dengeli bir oyunu tercih ediyor. Zaman zaman oyundan düşüp, savunmalarında hatalar yapabiliyor. Fenerbahçe'nin de bu anları yakaladıkça tehlike yaratabilecke isimleri bir hayli fazla.

olympiakos