Fenerbahçe takıntılı Hollandalı gazeteci

ABONE OL

Hollandalı gazeteci Johan Derksen ise bu gelişmelerin ardından katıldığı bir televizyon programında Cocu'yla ilgili flaş sözler sarf etti.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlüğe Hollandalı Phillip Cocu'yu getirmişti. PSV Eindhoven ile 3 lig şampiyonluğu yaşayan 47 yaşındaki teknik adam sarı lacivertli ekipteki kariyerine ise pek de iyi başlayamadı. İlk olarak Benfica'ya elendiler, sonrasında ligde üst üste 2 maç kaybettiler. Hollandalı gazeteci Johan Derksen ise bu gelişmelerin ardından katıldığı bir televizyon programında Cocu'yla ilgili flaş sözler sarf etti. Kulübün ona bazı sözler verdiğini belirten Derksen, "Ama şu ana kadar bunlar tutulmadı. Görevden alınsa mutsuz olmaz" ifadelerini kullandı. 

Cocu haberinin altından yılların nefreti çıktı!

Derksen ismi Fenerbahçe taraftarlarına pek de yabancı değil. Kasım 2012'de Hollanda'nın ünlü spor dergisi Voetbal International'e "Dollar (dolar) Dirk" başlığıyla uzun bir yazı kaleme alan Derksen, o dönem sarı lacivertliler tarafından büyük tepki toplamıştı. Sözde Şike davasını konu ederek Fenerbahçe'yi ve Dirk Kuyt'ı kötülemeye çalışmış, Kuyt'ın Feyenoord sevgisi yerine parayı tercih ettiğini ifade etmişti. 

Bu asılsız iddialar ve söylemler sonrası NUsport'a özel bir röportaj veren Kuyt, Derksen'e tepki göstermiş ve şunları söylemişti: "Yazının büyük bir kısmı Fenerbahçe'yle ilgili ve birçok yalan içeriyor. Kulübümü böyle kötü gösterdikleri için üzgünüm. Bir cevap bile talep etmediler. Dollar Dirk ifadesi de sanki bir mafya babasıymışım gibi duruyor. Derksen gibilerle zıt bir karakterim var. Her zaman pozitif bir insan olmuşumdur. O ise negatif olmayı tercih ediyor. Bu, onun gücü. Bu sayede o kadar uzun yıllardır televizyonda zaten. Belki de karakterim nedeniyle bana irrite oluyordur."

AJANSSPOR

dirk kuyt phillip cocu psv eindhoven johan derksen