Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-0'la geçti
Spor Toto Süper Lig’in 16
Spor Toto Süper Lig’in 16. Haftasında tarihi bir maç futbolseverler ile buluştu. Trabzonspor, Fenerbahçe’yi evinde son kez ağırladı. 1951’den bu yana Bordo Mavili ekibin sahası olan Hüseyin Avni Aker Stadyum’u yerini 2017 yılı itibari ile Akyazı Şenol Güneş Stadı’nı bırakıyor.
Bordo Mavili ekip ise Ersun Yanal’ın direktörlüğünde sahada Onur, Zeki, Durica, Uğur, Mustafa Akbaş, Onazi, Okay, Mehmet Ekici, Castillo, Yusuf Erdoğan, N'Doye yerini aldı.
Liderlik koltuğuna adım adım yükselen Fenerbahçe, teknik adam Dick Advocaat yönetiminde sahada Volkan, Şener, Kjaer, Roman, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Lens, Alper, Sow,Fernandao yerini aldı.
Maça ev sahibi takım Trabzonspor atakla başlarken 6. dakikada Castillo’nun orta açmasıyla ceza alanında Mustafa Akbaş ile buluşan top, üst direğe çarparak auta çıktı.
HAKEM DEĞİŞTİ
Maçın 15. dakikasında birinci yardımcı hakem görevini üstlenen Kemal Yılmaz, sol arka adalesinden sakatlandı ve yerine dördüncü hakem görevinde olan Tolga Özkalfa mücadelede görev aldı.
Sarı Lacivertli ekip maçın 19.dakikasında Alper Potuk atağında top Fernandao ile buluştu. Fernandao’nun sert vuruşu topu auta çıkardı.
Maçın 21. dakikasında Mehmet Topal, Mehmet Ekici ile girdiği mücadelede dirseğini kullandığı için sarı kart gördü.
YUSUF ERDOĞAN’A KIRMIZI KART
Maçın 27. dakikasında sağ taraftan müdahale ile yapılan ortada, ceza alanı sınırlarında De Souza’nın kafa vuruşunda, bordo mavili futbolcu Yusuf Erdoğan filelere doğru ilerleyen topa çizgi üzerinde müdahele etti ve karşılaşmanın hakemi olan Ali Palabıyık, penaltı noktasını gösterdi. Yusuf Erdoğan Kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.
FENERBAHÇE 1-0 ÖNE GEÇTİ
Maçın 27. dakikasında Fernandao’nun kullandığı penaltıda, bordo mavili kaleci Onur Recep Kıvrak’ın sağ köşesine gelen top filelerle buluştu.
Maçın 36. dakikasında ise Trabzonspor atağa geçmek istedi fakat Mehmet Ekinci’nin sol taraftan kullandığı serbest atış auta çıktı.
Maçın 36. dakikasında bir sarı kart daha Fenerbahçe için çıktı ve Roman Petrovich Neustädter, N’Doye’la ile girdiği hava topu mücadelesinde elini kullanması sebebiyle sarı kart gördü.
FENERBAHÇE FARKI 2’YE ÇIKARDI
İlk yarının bitmesine çok az bir zaman kala Fenerbahçe 40. dakikada 2. golü buldu. Orta sahanın sağ tarafından ilerleyen Onazi’den sıyrılıp topu alan Lens, topu arka direkteki Moussa Sow’un önüne bıraktı ve Sow topu bordo mavili ekibin kalesiyle buluşturdu.
İlk yarı Fenerbahçe 2-0 önde tamamlarken ev sahibi ekip ilk yarısı golsüz tamamladı.
İlk yarı başlar başlamaz bordo mavili ekip değişikliğe gitti ve Ogenyi Eddy Onazi yerine Yusuf Yazıcı oyuna girdi.
Maçta 48. dakikada bir sarı kartta Trabzonspor için çıktı ve José Fernando Viana de Santana, Uğur Demirok ile yaşadığı tartışmanın sonunda sarı kart gördü.
Maçta dakika 54’ü gösterirken gelişen sarı lacivertli ekip atağında Lens’in sol kanattan yapmış olduğu orta Fernandao’nun vuruşu ile dışarıya çıktı.
59. dakikada Dame N’Doye Trabzonspor’da sarı kart gören isim oldu. Fenerbahçe’nin kontra atağında Alper’i faulle durduran Doye sarı kart gördü.
Maçın 61. dakikasında Fenerbahçe 3. gole yaklaştı.