FIFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber

ABONE OL

Fenerbahçe'nin Makedon orta saha oyuncusu Eljif Elmas'la profesyonel sözleşme imzalayabilmek için yaptığı başvuru FIFA tarafından reddedildi.

Fenerbahçe'nin Rabotnicki'den transfer ettiği Makedon orta saha oyuncusu Eljif Elmas'la profesyonel sözleşme imzalayabilmek için yaptığı başvuru FIFA tarafından reddedildi.

Ajansspor'un haberine göre FIFA, Fenerbahçe’nin yaptığı başvuruya, Makedonya’da transfer bittiği için olumsuz olarak yanıt verdi.

Fenerbahçe Makedon yıldız adayını amatör olarak kayıt ettirip devre arasına kadar oynatamayacak.

24 Eylül'de 18 yaşını dolduracak olan Eljif'in lisansı devre arasından sonra çıkartılacak ve genç futbolcu Ocak ayından itibaren profesyonel sözleşme imzalanarak A Takım'a alınabilecek.

Eljif Elmas'ın Fenerbahçe U21 takımında oynatılacağı öğrenildi.

17 yaşındaki Eljif Elmas bu sezon Fenerbahçe formasıyla sadece Cagliari ile Kadıköy'de oynanan hazırlık maçının ikinci 45 dakikasında görev yapmıştı.

Alex'i andıran bir asist yapmıştı

Öte yandan Eljif Elmas, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Makedonya'nın İsrail'i deplasmanda 1-0 yendiği maçta Goran Pandev'in attığı golde harika bir asist yapmıştı.

Eljif Elmas'ın bu güzel asisti, sarı-lacivertli taraftarlar tarafından Alex de Souza'nın yaptığı asistlere benzetilmiş ve gündem olmuştu.

İŞTE ELJIF ELMAS'IN O GÜZEL ASİSTİ..

Eljif Elmas kimdir?

27 Eylül 1999 tarihide Makedonya'nın Skopje kentinde dünyaya gelen Eljif Elmas, futbola Rabotnicki'nin altyapısında başlamış, 2015 yılında ise A takıma yükselmiştir.

1,82 boyunda olan ve her iki ayağını da kullanan Elmas, Makedonya'nın 21 yaş altı takımlarında forma giymiş, son olarak da Makedonya A Milli Takımı'na yükselmişti. Oyun kurucu oynayabilen genç yetenek, kanat ve merkez orta sahada da mücadele edebilmektedir.

17 yaşındaki Elmas, Rabotnicki ile geçen sezon 35 maça çıkarken 7 gol attı, 7 de asist yaptı.

Makedonya Milli Takımı'nda forma giyen Elif Elmas, Makedonya Futbol Federasyonu tarafından Aralık 2016'da 'En iyi Genç Oyuncu' ödülüne layık görülmüştü.

Doğum tarihi: 27 Eyl 1999
Doğum yeri: Skopje Makedonya
Yaş: 17
Boy: 1,82 m
Uyruğu: Makedonya
Mevki: Orta saha - On Numara
Ayak: sağ ayak
Milli maç sayısı: 1
Güncel piyasa değeri: 500 bin euro
Geçen sezonki performansı: 35 maç / 7 gol, 7 asist

Bilgi: Fanatik

eljif elmas eljif fenerbahçe eljif elmas yaşı eljif elmas fenerbahçe fenerbahçe fifa