FIFA'dan Katar 2022 ile ilgili açıklama

ABONE OL

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Yemen, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Maldivler'in Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklaması üzerine, 2022 Dünya Kupası organizasyonunu bu ülkeye veren FIFA olağanüstü toplandı.

Bazı ülkelerin Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklaması 2022 Dünya Kupası’nı tehlikeye soktu. Bugün Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Yemen, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Maldivler’in Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurması üzerine gözler, 2022 Dünya Kupası organizasyonunu Katar’a veren FIFA’ya çevrildi.

Bu ülkelerin hava sahasını Katar'a kapattıkları, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılması gerektiği duyurulurken, 2022 yılında Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nın da tehlikeye girdiği iddiası spor gündeminin ilk sırasına oturdu.

STAT İNŞAATLARI DEVAM EDİYORDU

Katar’da 2022 Dünya Kupası için başlatılan ve devam eden stat inşaatlarının da tehlikeye girdiği ifade edilirken FIFA’dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Önümüzdeki günlerde olağanüstü toplanarak 2022 Dünya Kupası'nın Katar yerine başka bir ülkede yapılmasını görüşeceği iddia edilen FIFA'dan konu ile ilgili olarak yapılan kısa açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Katar ile iletişimdeyiz, şimdilik başka bir açıklama yok.”

FIFA yönetiminin konuyu yakından takip ettiği ve gelişmelerle ilgili olarak önümüzdeki günlerde açıklamalar yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: CNN Türk

fifa 2022 dünya kupası katar