Fikret Orman: Gelirimiz rakiplerimizden fazla

ABONE OL

Siyah-Beyazlıların Başkanı Fikret Orman, bugün yapılan divan kurulunda yaptığı açıklamada Avrupa'daki deplasman müsabakalarına seyirci götürülmeyeceğini açıkladı.

Siyah-Beyazlı kulübün olağan divan kurulu toplantısı Vodafone Park moda merkezinde düzenlenen toplantıda kulüp başkanı Fikret Orman'ın beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Ahmet Nur Çebi, Hüseyin Mican, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse, Erdal Karacan, Berk Hacıgüzeller ve Metin Albayrak da hazır bulundu.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, açılış konuşmasını yaptı. Temmuz ayında düzenlenmesi gereken toplantının borsaya yapılacak açıklamalar sebebiyle ağustos sonuna kaldığını ifade ederek, dernek tüzüğünde gerekli değişikliklerin hayata geçirilmesi için ön çalışmaları başlattık dedi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Divan Kurulu Başkanı, üçüncü kez mazeretsiz divan kurulu toplantısına katılmayanların üyelikten çıkarılmasıyla ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Önceki dönemlerde üyelik kaydı silinen üyelerin durumu hakkında hukukçulardan görüş aldık. Şimdi buna göre, divan kurulu üyeliği düşen kişilerin geri dönüşünün sağlanabileceği bildirildi. Biz de divan kurulu üyeliği düşmüş 388 değerli üyemizin haklarını iade etmek üzere kendilerine mektup yazdık ve bu kararı uygulamaya soktuk. Ülkemize hizmet etmiş, bir kenarda sessizce duran çok değerli üyelerimiz bulunuyor. Tüzüğümüzdeki değişikliklerin hayata geçirilmesi için önümüzdeki genel kurul toplantısına kadar gerekli hazırlıkların yapılacağını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

YÖNETİMİ DESTEKLİYORUZ

Tevfik Yamantürk, kulübün sportif anlamda büyük bir başarı seviyesine ulaştığına vurgu yaparak, "Gerek Türkiye gerekse Avrupa'da başarıyı sürdürmek için yönetimimizin aldığı kararları yürekten destekliyoruz. Şu an da kulübümüzün mali yapısının da iyi bir şekilde sürdürülmesi şart. Başkanımızın ve yönetimin kurulumuzun alacağı kararlarda onları desteklemek için denetim kurulu ile yakın bir çalışma içindeyiz" dedi.

AVRUPA MAÇLARINDA SEYİRCİ OLACAK MI?

Siyah-Beyazlılar'ın başkanı Fikret Orman da divan kurulu toplantısında konuştu. Orman, "UEFA ile yaptığım görüşmede Avrupa'daki müsabakalarda vatandaşlarımızın yapacaklarından sorumlu olmadığımızı belirttim. Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki müsabakalara taraftarlarımızı götürmeyeceğiz. Şu anda buna mecburuz biz bu riski alamayız. Şimdi buradan ilan ediyorum, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız da lütfen deplasman maçlarımıza gelmesin" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ İLE HİÇ SORUNUM OLMADI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bütçeye göre transfer yaptıklarını ifade ederek, "İyi bir transfer dönemi geçirdik. Şu anda taraftarların istekleri var fakat bütçemize uygun hareket etmek zorundayız. Beşiktaş üzerinde büyük bir kıskançlık oluşmuş durumda oyunlar oynanıyor. Süper Kupa'da Samsun'daki maçta da buna yakından tanık olduk. Beşiktaş'ta kuvvetler ayrılığı bellidir. Transferleri yönetim yapar, teknik direktörümüzle de hiç bir sorunumuz yok" yorumunu yaptı. 

EZELİ RAKİPLERE GÖRE DAHA ÇOK GELİR

Ekonomik açıdan iyi yolda olduklarını söyleyen Orman, "Şu anda iki ezeli rakibimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'dan %20 daha fazla gelir elde ediyoruz. Ayrıca forma reklamından 20 milyon dolar elde ediyoruz. Dünya kulübü Chelsea ise 100 milyon pound kazanıyor. İngiltere'de Chelsea'ye sponsor olan bir şirket dünyada marka olmak için sponsor oluyor bizlerde böyle olmalıyız" dedi.

BEŞİKTAŞ BAŞKANLIĞINDAN DAHA BÜYÜK BİR MEVKİ YOK

Orman, amatör şubelerde zarar ettiklerini ifade ederek, "Milli maç arasında Azerbaycan'a gideceğiz. Orada belki İran'a da maç oynamaya gidebiliriz. Biz bu seyahatleri yapmak zorundayız. Şu anda Amatör şubelerde her sene 50 milyon TL zarar ediyoruz bunu da bankadan %20 faizle almaktayız ve 60 milyon TL zarar oluşuyor amatör şube karşılaşmalarını kimse takip etmiyor ve onlara sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Herkes futbola, ve sonra da basketbola sponsor olmak istiyor. Şu anda her gün binlerce haber yapılıyor yok siyasete girecekmişim de yok spor bakanı olacakmışım da benim için Beşiktaş başkanlığından daha büyük bir mevki yok" dedi. 

beşiktaş beşiktaş divan kurulu beşiktaş başkanı fikret orman