Fransa'da Valbuena'ya geniş yankı

ABONE OL

Lyon'la sağlanan anlaşmanın ardından İstanbul'a gelen Valbuena, coşkulu taraftar grubu ile karşılandı. Oyuncunun İstanbul'a ayak basışı Fransa'da geniş yankı buldu.

Gelecek sezon iddialı bir ekip oluşturup sportif başarı hedefleyen Fenerbahçe, Mathieu Valbuena transferiyle önemli bir transfere imza attı. Oyuncuyu sağlık kontrolleri için İstanbul’a davet eden sarı-lacivertliler, karşılama ve ağırlama konusunda Fransa’dan tam not aldı.

İstanbul’a geldiği anda 400-500 civarında Fenerbahçeli taraftarlar oyuncuyu karşıladı ve tezahüratlarda bulundu. Valbuena’nın İstanbul’a gelişiyle birlikte Fransız basınında transfer çok konuşuldu.


Eski futbolcu Frank Leboeuf, "Daha önce hiçbir Fransız futbolcunun bu şekilde karşılandığını hatırlamıyorum. Hollywood yıldızı gibiydi. Sadece Brad Pitt, Tom Cruise gibi dünyaca ünlü yıldızların bu şekilde karşılanacağını sanardım. Valbuena çok doğru tercih yapmış" ifadelerine yer verdi.

“ROCK YILDIZI GİBİ”

İstanbul’da coşkulu taraftar eşliğinde inen Valbuena’ya Fransız basını, "Rock yıldızı gibi karşılandı", "Türkler, Valbuena için çıldırdı", "Pogba bile Manchester United'a gittiğinde böyle karşılanmadı. Kesin kıskanmıştır" ifadelerini kullandı.


MENAJERİ AÇIKLADI: YOK BÖYLE KARŞILAMA

Valbuena'nın menajeri Jean- Pierre Bernes, RMC Sports'a İstanbul’a iner inmez yaşadıklarını anlattı. Bernes "Kariyerimde birçok oyuncu ile benzeri yolculuklar yaptım. Havaalanında Valbuena'yı 400-500 kişi bekliyordu. Çok sıcak bir karşılama oldu. Valbuena çok mutlu oldu" ifadelerini kullandı.

VALBUENA: ŞAŞIRDIM

Fenerbahçe’nin yeni transferi Mathieu Valbuena dün sabah Boğaz'da ağırlandı. Fenerbahçe’ye gelmeden önce takımla ilgili bilgiler alan 32 yaşındaki yıldızın yeni takımıyla yakından ilgilenmesi dikkatler kaçmadı. Valbuena, "Bu kadar büyük yatırım yapan bir takım nasıl bu halde olur ki! Karşılamada ne kadar büyük taraftarımız olduğunu gördüm ancak geçen sezon maçlara gelmemişler. Şaşırdım. Birliktelikle büyük başarılar yakalanır" dediği öğrenildi.


“İSTANBUL’DA HARİKA KARŞILANDI”

Fransız sosyolog Nicolas Hourcade, Valbunea için yapılanların psikolojik açıdan büyük önem taşıdığını vurguladı. Hourcade, "Vücut dili çok şey anlatıyor. Lyon'dan gitmesi için resmen mobing yapıldı. İstanbulda ise harika karşılandı. Bu Valbuena'nın aküsünü şarj eder. Karşılığını sahada verecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“TOPUK YAYLASI ÇOK BAŞKA”

Mathieu Valbuena dün gezdiği Ülker Stadı’nda Topuk Yaylası’nın resimlerine de baktı. Valbuena, "Kariyerimde birçok tesis gördüm. Topuk Yaylası çok başka. Muhteşem tesis olmuş" ifadelerini kullandı.

32 yaşındaki Valbuena Istanbul'dan ayrıldı. Valbuena tatil sonrası 27 Haziran'da kampa katılacak.

mathieu valbuena jean- pierre bernes frank leboeuf fransa rmc sport valbuena fenerbahçe transfer