Fransa'nın gündeminde bir Türk!

ABONE OL

Yusuf Yazıcı'nın 2 gol, 1 asistlik performansı Fransa'da gündem oldu. Fransız basını, Milli futbolcu hakkında övgü dolu sözler kullandı.

Ligue 1'de Lille, Lorient'i farklı mağlup ederken karşılaşmaya 2 gol atıp, 1 de asist yapan Milli futbolcu Yusuf Yazıcı damgasını vurdu.

Lorient karşısında 81 dakika sahada kalan Yusuf Yazıcı, 76 kez topla buluştu ve %79 pas isabetiyle oynadı. 4'ü isabetli olmak üzere 8 şut çeken Yusuf Yazıcı, 4 isabetli şutta 2 gol buldu. Lorient karşısında takım arkadaşlarına 7 kilit pas atan Yusuf Yazıcı, bu etkileyici performansıyla uluslaraarası futbol istatistik platformu whoscored.com tarafından 10 tam puanla maçın adamı seçildi.

Maçın adamı Yusuf Yazıcı

Ülkenin dünyaca ünlü gazetesi L'Equipe, Yusuf Yazıcı'yı maçın adamı seçerken "Avrupa Ligi'nde hat-trick'lerin adamı, Lorient karşısında duble yaptı ve Luiz Araujo'nun golünde de asiste imza attı. Lille'in galibiyetinin mimarı 23 yaşındaki Türk milli oyuncuydu. Bir aydır durdurulamıyor." sözlerini kullandı.

''Yusuf artık tartışılmaz!''

France Football ise ''Yusuf Yazıcı artık tartışılmaz. İlham verici ve zarafet dolu. Ne kadar tartışmasız bir futbolcu olduğunu anlıyorsunuz. Ikone, oynamak için kendisini tehlikede hissediyor'' değerlendirmesinde bulundu.