Futbolculara saldıran taraftar serbest!

ABONE OL

Ankaragücü - Beşiktaş maçında Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankaragücü - Beşiktaş maçında sahaya atlayan taraftar, adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. 

Konunun ardından Beşiktaş ve kırmızı kart gören Josef de Souza açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'tan yapılan açıklama şu şekilde;

Olacaklar baştan belliydi. Adeta bir zemin oluşturuldu. Hakem de Josef'e kırmızı kart çıkartarak eyyamcılık yapmıştır. Sanki bu kart, başlayan olayları sindirebilme adına gösterilen hakemlik dışı bir davranıştır. Bu kartın derhal iptal edilmesini talep ediyoruz.

Ankaragücü hocasının talimatlarının adeta yerine getirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Ömer Erdoğan'ın futbol dışı talimatları maçın bu hale gelmesinde büyük rol oynamıştır. Bu tavırların Ankaragücü cemaati tarafından nasıl karşılandığını ortaya çıkarmıştır.

Ayıp, çirkin ve gerilimi artıran yegane faktör olmuştur. Ayrıca baştan sona seyircinin küfürlü tezahüratı görmezlikten gelinecek bir durum değildir. Fitili ateşleyen bir faktör de bu olmuştur. Cezalandırılması gereken bir suçlu vardır. Biz de bu beklenti içindeyiz.

Josef: "Benim saldırma niyetim yok"

Pozisyon sırasında kırmızı kart gören Josef de Souza ise şu paylaşımda bulundu;

Saldırı toplu olarak bulunduğumuz yere yönelikti. Elinde bıçak mı var, ne var bilmiyoruz. Cenk dönmeseydi, saldırgan belini kırardı. Ne niyetle saldırdığını bilemeyiz. Benim saldırma niyetim yok. Sadece savunup bırakıyorum.

Kenara koşarak hemen güvenliği, polisi çağırmaya çalıştım. Bu, görüntülerde de görülüyor. Niyetim kötü olsaydı polisi ve güvenliği çağırmazdım. Hakem benden rica etti ve ben de tüm maçta hakeme yardımcı oldum.

Neden kart gördüğümü anlamakta güçlük çekiyorum. Bu tip olayların saha içinde olması en büyük üzüntüm. Umarım bir daha yaşanmaz. Kafamızın içinde sadece futbol olmalı, gerisi bizi ilgilendirmiyor.