FUTBOO | Beşiktaş'ın kader ismi

ABONE OL

Beşiktaş gol için Burak Yılmaz'a, o ise takımdan gelen yardıma bakıyor. Beşiktaş'ın ligde geçireceği son 8 haftada tecrübeli golcünün performansı büyük önem taşıyor.

FUTBOO | Süper Lig'in kalan 8 haftasında Beşiktaş istediği sonuçları almak için Burak Yılmaz'a bakacak gibi gözüküyor. Zira 34 yaşındaki forvet, bu sezon Beşiktaş'ta çift haneli gol sayısına ulaşan tek futbolcu durumunda...

Bu sezon 21 maçta forma giyen Burak Yılmaz, attığı 12 golle takımının skor katkısını çeken isim oldu. Onu 6 golle Umut Nayir, 5 golle Adem Ljajic ve 4'er golle Atiba Hutchinson ile Domagoj Vida takip etti. 

Kanat futbolcularından ve Adem Ljajic'ten bu sezon istediği verimi alamayan Beşiktaş için kilit futbolcu kesinlikle Burak Yılmaz olacak. O olmadığında takım kitleniyor ama onun da takım arkadaşlarının yardımına ihtiyacı olacak. 

Kanatlar işlemiyor, yardım sadece Caner'den

Kanatlar N'Koudou, Diaby, Boyd ve Lens, Burak Yılmaz'ı bu sezon pek de besleyemedi. 10 numara pozisyonundaki Adem Ljajic'in de verimi tartışılır. Devre arası takıma katılan Boateng iyi bir giriş yaptı ama korona sonrası nasıl döneceği merak konusu. Burak Yılmaz'a takımdan gelen en büyük destek ise sol bek Caner Erkin'den geldi. Takımın asist lideri olan Caner, Burak'a en çok gol pası veren oyuncu olurken ligde yaptığı 9 asistle dikkat çekti. Caner'in bir gözü yine Burak'ın üstünde olacaktır...

Beşktaş, golcüsünden daha da yararlanmak istiyorsa kanatları ve Ljajic - Boateng ikilisini daha iyi kullanmak zorunda. Burak  Yılmaz çok iyi bir golcü evet ama servis gelmeden de her maçta gol atamaz.


Gol bekleyen 7 maç

Burak Yılmaz, sarı kart cezası nedeniyle Antalyaspor ile oynanacak maçı kaçıracak. Onsuz takımın nasıl bir reaksiyon vereceği bilinmiyor. Ardından kalan 7 haftada ise golcü futbolcu, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Yeni Malatya, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği'ne karşı gol arayacak.

Sağ ayak ve ceza sahası içinden affetmiyor

Golcü futbolcu, attığı 65 şut ile bu alanda da takımının lideri konumunda. 65 şutun 35'ini isabetli çeken Burak, 11 golün 10'unu sağ ayağı, 1'ini ise kafayla kaydetti. Burak Yılmaz, 10 kez ceza sahasından ağları havalandırırken 1 kez de ceza sahası dışından rakip kaleciyi mağlup etti. Sol ayakla henüz golü yok ama kalan 7 maçta bunu başarabilmek için fazlasıyla süresi olacaktır.


burak yılmaz gol beşiktaş süper lig