FUTBOO | Fenerbahçe'de Vedat Muriç bir başka

ABONE OL

Bu sezon beklentileri karşılayamayan Fenerbahçe'de, her şeyiyle fark yaratan bir isim oldu; Vedat Muriç! Golleri ve saha içerisindeki mücadelesiyle taraftarın gönlünü fetheden Muriç, sezonun kalan kısmında da sarı-lacivertlilerin en büyük kozu olacak.

FUTBOO | Fenerbahçe'nin golcü ismi Vedat Muriqi, Süper Lig'de ilk 26 haftaya damga vuran isimlerden biri oldu. Kosovalı golcü, transfer süreciyle, performansıyla ve hakkında çıkan haberlerle dikkat çekici bir hikaye yazdı. Türkiye kariyerine Giresunspor ile başlayan ve her sene oyununu bir üst seviyeye çıkaran Vedat Muriqi, geçen sezon itibariyle ligin gözde santrforlarından biri haline geldi.

Yaz transfer dönemi ise adeta onunla başladı. Rizespor'da kalacak mı, Şampiyonlar Ligi için Galatasaray'ı mı tercih edecek yoksa Fenerbahçe'nin cazip teklifini mi seçecek derken seçimini yaptı ve çubukluyu giydi.

Başlangıcı kariyer rekoru

Transfer süreci sebebiyle tüm gözlerin üzerinde olduğu Muriqi, Fenerbahçe kariyerine rekorla başladı. Kosovalı golcü, Süper Lig'de ilk 11 maçta attığı 7 golle kariyerinin en iyi başlangıcını yaptı.

Fenerbahçe, ilk 11 haftada Vedat Muriqi'in skor ürettiği 6 maçtan da sahadan galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Ancak Muriqi'in ya da Fenerbahçe'nin düşüşüyle her şey tersine döndü.

İlk 11 maçta 7 gol atmayı başaran Muriqi, sonraki 15 haftada ise 6 gol atabilirdi. Sahada gösterdiği performans da sık sık eleştirilmesine sebep oldu.


Kafa karışıklığı mı fiziksel düşüş mü?

Sezona yaptığı gösterişli başlangıç ve Kosova formasıyla İngiltere'ye attığı goller, Muriqi'in ismi Tottenham gibi dev bir kulüple geçmeye başladı. 25 yaşındaki oyuncunun performansındaki düşüş de bu haberlere bağlandı. Bir başka görüş ise, Muriqi'in partneri Kruse'nin rakip sahada yeterli baskıyı yapmadığı ve tüm yükün golcü oyuncuya kalması sebebiyle haftalar ilerledikçe fiziksel yıpranma yaşadığı şeklindeydi.

Avrupa bileti için kritik rol

Şampiyonluk yarışından uzaklaşan Fenerbahçe'de en büyük hedefin Türkiye Kupası şampiyonluğuyla Avrupa bileti almak olduğu belirtiliyor. Yıldız oyuncunun performansı bu yolda da oldukça kritik olacak.

Muriqi'in Süper Lig performansı;

25 maç

2173 dakika

13 gol

4 asist

35/89 şut

vedat muriç vedat muriqi fenerbahçe süper lig