FUTBOO | Küme düşme hattı, alev topu gibi yanıyor

ABONE OL

Koronavirüs pandemisi sonrası küme düşme kaldırılsın tartışmaları yaşandı ama bir gerçek var ki 3 takım sezon sonu elveda diyecek. Bu 3 takım kim olabilir, kim avantajlı, kimin handikapları daha fazla? Değerlendirme vakti...

FUTBOO   Korona virüs sonrası devam edecek Süper Lig'de alt sıralar tam olarak alev almış durumda. 12. sıradaki Gençlerbirliği ile son sırada bulunan Kayserispor arasında sadece 6 puan bulunuyor. Kalan 8 hafta çok şey değiştirebilir. En az 7 takımlı, daha da artması muhtemel bir çekişmeden bahsediyoruz.

Koronavirüs öncesi son 3 sırada bulunan ve zaten ateşin içinde olan takımlara bakalım. Çaykur Rizespor 25, Ankaragücü 23, Kayserispor ise 22 puanla son 3 arasında yer alıyor. Yeni Malatya 25, Konyaspor ve Kasımpaşa 26, Gençlerbirliği 28, Antalyaspor ise 30 puanda. 

Ankaragücü'nden başlayalım. Liglerin 12  Haziran'da başlayacağının açıklanmasının ardından başkent ekibinin futbolcusu Faty, koronavirüse yakalanmıştı. Hal böyle olunca antrenmanlar durmuş, takım içinde moraller bozulmuştu. Zaten Ankaragücü sezon başından beri çok zor bir süreç geçiriyor. Mali problemler, transfer yasakları derken sezon başından beri düşme hattı etrafında gezindiler. Korona sonrasına iyi hazırlandıklarını söylemek kolay değil. Zaten zor günler geçiren Ankaragücü, bir de kalan 8 haftada şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir, Trabzonspor ve Galatasaray ile oynayacak. İşi en zor olan takımların başında geliyor.

4 futbolcu virüse yakalanmıştı

Pandemi öncesi Yeni Malatyaspor değil düşme, adeta çakılmıştı. Son 11 maçını kazanamayan Yeni Malatyaspor, bu maçların 9'unu da kaybetmişti. Korona, onlara bir nefes alma şansı verebilirdi. Peki ne oldu? 4'ü futbolcu 5 kişi koronavirüse yakalandı. İşleri zaten zordu, şimdi daha da zor. Bu kadar pozitif vaka varken tabii ki antrenman yapmak kolay olmadı. Diğer takımlara göre daha az hazır olacaklar. Tek avantajları ise kalan 8 maçın 5'ini iç sahada oynamaları olacak. İçeride oynacakları maçlar kaderini belirleyecek.


Kayserispor'un fikstür sıkıntısı

Ligin son sırasında bulunan Kayserispor'a konuk olalım. Kayserispor'da başkan Berna Gözbaşı, her fırsatta ligde kalacaklarını belirtiyor. Takım olarak buna inandıklarını söylüyor. Aslında Kayserispor'a çoğu kişi düştü gözüyle bakıyordu ancak son 5 haftada aldıkları 3 galibiyetle 'ben bitmedim' mesajı verdi. Takıma bir özgüven geldiği ortada. Korona öncesi formunu devam ettirebilirse bir sürpriz yapabilirler ancak fikstürleri oldukça zor. Fenerbahçe, Sivasspor, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor maçları var. Fikstürü en zor takım Kayserispor.

Çaykur Rizespor, salgın öncesi felaket bir dönem geçiriyordu. Rize ekibi son 8 maçtır kazanamazken bunların 6'sını kaybetmişti. Takımda bir virüs vakası yok. Antrenmanlara da zamanında başladılar. Pandemi sonrası ligi Galatasaray maçı ile açıp Fenerbahçe ile kapatacaklar. Arada oynayacakları 6 maç ise ilk 10 sıra dışında yer alıyor. Bu anlamda fikstürleri gayet iyi. Pandemi arası onlara iyi geldiyse ligde kalma adına şansları oldukça yüksek görünüyor.

Gol sorunu devam edecek mi?

Ligin en az gol atan takımı 21 gol ile Konyaspor... Hal böyle olunca kendilerini düşme tehlikesi içinde buldular. Az yemeseler şu an daha da kötü yerlerde olabilirlerdi. Yenemiyorlar ama zor yeniliyorlar. 11 beraberlik ile bu alanda ligin zirvesindeler ve 1 puan ala ala ilerliyorlar. Konya'da durumlar şu an için iyi gözüküyor ama tek soru: Gol atabilecekler mi? Eğer korona arasında bu sorunu çözemedilerse işleri hiç kolay olmayacaktır. Yine de kendilerinden bolca berabere biten maçlar görebiliriz.

Kasımpaşa için ara vermek çok kötü oldu. Zira son 4 maçın 3'ünü kazanıp küme düşme hattından kurtulmuşlardı. Takımda 2 kişide virüse rastlandı, antrenmanlara geç başlandı. Kasımpaşa için ilk 2-3 haftayı görmekte fayda var. Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve Başakşehir maçları var. Fikstür de yanlarında değil. Korona öncesi formuna en yakında zamanda ulaşmaları gerek. Yoksa işleri kolay olmayacak.

Kendi ipini kendi kesecek

Gençlerbirliği her ne kadar 12. sırada bulunuyor olsa da düşme hattının sadece 3 puan önünde yer alıyor. Ama bir avantajları var, o da fikstür. İlk 4 haftada ligde kalma adına doğrudan hedefleri olan Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor ile karşılaşacaklar. Kendi ipini kendisi kesecek. Bu 4 maçta en az 2 galibiyet onları rahatlatacaktır.

Antalyaspor çıkışını sürdürürse...

Sezonun ilk yarısında düşme adayları arasında gösterilen Antalyaspor, son haftalarda inanılmaz bir performansa imza atarak kendini güvenli yere atmayı başardı. Son 8 haftada yenilmeyen Antalyaspor, bu süreçte 4 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray ve Trabzonspor maçları var ancak diğer maçları görece kolay. Kurtulmuş sayılır mı? Düşme hattının 5 puan üzerindeler. Ligde kalma adına büyük avantajları var. 

En az 7 takımın olduğu kıyasıya bir 'düşmeme' mücadelesi izleyeceğiz. Birkaç takım haricinde hiçbirine 'düşer' veya 'kurtuldu' diyemiyoruz. Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Antalyaspor rakiplerine göre daha avantajlı, Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor’un ise ciddi tehlike olduğunu söylüyoruz ama ne olacağını kestirmek oldukça güç.Amansız bir çekişme bizi bekliyor. Büyük heyecan, işte Süper Lig...

süper lig antalyaspor rizespor yeni malatyaspor kasımpaşa konyaspor ankaragücü gençlerbirliği