FUTBOO | Süper Lig'de 6. şampiyon çıkar mı?

ABONE OL

Süper Lig'de heyecan 12 Haziran'da başlıyor. Lige verilen aranın ardından takımların nasıl bir geri dönüş yapacağı merak konusu. Peki bu ara Başakşehir ve Sivasspor için avantaj olacak mı? Süper Lig'de 6. şampiyon takımı bu sezon öğrenebilecek miyiz?

FUTBOO Süper Lig'de heyecan bu hafta yeniden başlıyor. İlk 26 haftada oynanan maçların ardından oluşan puan durumu fazlasıyla heyecan verici. Lider Trabzonspor 53 puana sahip iken 4. sıradaki Sivasspor'un 49 puanı bulunuyor. Bu tablo bile zirve yarışının oldukça çetin geçeceğini kanıtıyken lige verilen ara hiç tanık olmadığımız bilinmezlikleri de yanında getiriyor.

'Seyircisiz'lik ilk kez avantajı olabilir

Medipol Başakşehir, son yıllarda şampiyonluk yarışının hep içinde yer almasına karşın son virajlarda Beşiktaş ve Galatasaray'a boyun eğmek zorunda kaldı. Kimileri 'tecrübesizlik', kimileri 'camianın güçsüzlüğü', kimileri ise 'taraftar eksikliği' şeklinde nitelendirdi talihsiz kaderlerini... Üst üste girdikleri şampiyonluk yarışından tecrübelenerek çıkan Başakşehir, taraftar konusunda da ilk kez rakipleriyle eşit şartlarda olacak. Koronavirüs sebebiyle Süpe Lig'de maçların seyircisiz oynanacak olması belki de en çok onlara yarayacak.

Tek büyük maç: Galatasaray 

Ligde 53 puanla lider Trabzonspor ile aynı puana sahip olan Başakşehir'in kalan fikstüründe şampiyonluk yarışı verenlerden yalnızca Galatasaray ile eşleşecek. Peki bu avantaj olacak mı? Sürpriz puan kayıpları yaşanması halinde rakipleriyle oynayarak onları yakalama şanslarının olmaması belki de dezavantaj şeklinde değerlendirebilir.

İşte Başakşehir'in fistürü;

Alanyaspor, Ankaragücü(d), Galatasaray, Antalyaspor(d), Denizlispor, Konyaspor(d), Kayserispor, Kasımpaşa(d)

Galatasaray, Avrupa Kupası, Inter

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray ile sayısız final haftalarını yaşamış, UEFA Kupası finalinde sahada yer almış ve Inter gibi Avrupa devinin formasını terletmiş Okan Buruk, geçmişindeki tecrübeleri bugüne yansıtabilecek mi? Şüphesiz bu sezon, teknik direktörlük kariyerinde başka bir seviye yükselmesi için tarihi fırsat...


Sezon başlangıcı gibi start alırlarsa...

Ligin ilk devresine damgasını Sivasspor, Süper Lig'in 6. şampiyon kulübü olabilir mi? Onların da Başakşehir gibi bazı acı tecrübeleri oldu. 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında zirve yarışına ortak olan Yiğidolar, yıllar sonra yeni bir fırsat yakaladılar. Peki bu masal nasıl bitecek?

Evini kaleye çevirmişti ama...

Sivasspor, evinde oynadığı 13 maçta topladığı 31 puanla ligin bu alandaki en iyisiydi. Bu karşılaşmalardan 9 galibiyet, 4 beraberlik ile ayrılırken hiç mağlubiyet almadılar. Ancak artık taraftar yok... İşte bu durumun onları nasıl etkileyeceğinin yanıtı, belki de masalın sonunu belirleyecek.

Kafalar karışık mı yoksa 'Last Dance' mi?

Kırmızı-beyazlı ekipte en kritik konulardan biri ise Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç ve Erdoğan Yeşilyurt gibi yıldızların durumu... Bu oyuncuların isimleri transferde şampiyonluk yarışında rakip oldukları takımlarla geçiyor. Bu zor yolda kafalar karışık mı olacak yoksa son görevini en iyi şekilde tamamlamak isteyen bir takım mı izleyeceğiz?

Tam tökezlerken araya korona girdi

Sivasspor, lige verilen aranın ardından son 8 maçında yalnızca 2 galibiyet alabilmişti. Bu ara belki de onlara iyi gelecek. Ancak Rıza Çalımbay'ın sık sık liglerin oynatılmasının yanlış olduğu yönündeki açıklamaları, oyuncuların nasıl etkilediği de önemli olacak.

İşte Sivasspor'un fikstürü;

Denizlispor, Konyaspor(d), Kayserispor, Kasımpaşa(d), Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe(d), Gençlerbirliği, Göztepe(d)

başakşehir sivasspor süper lig