Galatasaray, 2022'yi lider tamamladı

ABONE OL

Süper Lig'de hakem tartışmalarının damga vurduğu maçta Galatasaray, Sivasspor'u 90+5'te bulduğu golle 2-1 mağlup etti ve 2022'yi lider tamamladı.

Süper Lig'de 2022 yılının son maç haftasında Sivasspor ve Galatasaray, Sivas'ta karşı karşıya geldi. Soğuk bir havada oynanan maçta Galatasaray çok zorlanmasına rağmen 3 puana uzatma dakikalarında kavuştu.

Sarı kırmızılılar, 27. dakikada Dries Mertens'in golüyle öne geçerken Sivasspor 80. dakikada Erdoğan Yeşilyurt ile eşitlik sayısını yakaladı. Galatasaray'da 90+5. dakikada sahneye Barış Alper Yılmaz çıktı ve attığı golle takımını 2-1 öne geçirerek 3 puanı Galatasaray'a yazdırdı.

Sivasspor'un sayılmayan golü

Mücadelenin 50. dakikasında Sivasspor, Ulvestad ile bir gol bulmasına rağmen maçın hakemi Erkan Özdamar, VAR'a giderek pozisyonu uzun bir süre inceledi. Yaklaşık 5 dakikalık incelemenin ardından gol geçersiz sayıldı. Sosyal medyada bu karar oldukça tartışıldı. 

Sivasspor'da golü atan Erdoğan Yeşilyurti 90+9. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Maçın sonunda 18 dakikalık uzatma oynandı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 33'e çıkartırken 2022 yılını lider olarak tamamladı. Sivasspor ise 14 puanda kaldı.