Galatasaray'a Arena'da soğuk duş

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'in 30

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray, rakibi karşısında şok bir mağlubiyet aldı. Sarı-Kırmızılılar'ın 10 kişi kaldığı maçta Kasımpaşa’ya galibiyeti Andre Castro’nun 25 ve 81, Turgut Doğan Şahin’in de 63. dakikada bulduğu goller getirirken 90+1’de Wesley Sneijder’in müthiş golü ev sahibine yetmedi. 

DAKİKA 1 TEHLİKE 1

Maça konuk ekip Kasımpaşa başlarken, topu hemen kapan Galatasaray defansı topu sağ kanattaki Bruma ile buluşturdu. O da topu sol kanatta bulunan Lukas Podolski'ye gönderirken Alman golcünün çektiği şut Ramazan’ın ellerinde eridi.

PAŞA ETKİLİ GELDİ

Maça daha etkili başlayan taraf Galatasaray olsa da Kasımpaşa da maçın başında bir gol pozisyonu yakaladı. Sol kanatta başarılı bir varyasyon yapmaya çalışan Sarı-Kırmızılılar'dan kazanılan topta konuk ekip Adem Büyük’ün ortasında Eduok ile çok net bir pozisyonda golle buluşamadı.

TUDOR’DAN FLAŞ HAMLE

Galatasaray’ın oyun ve top üstülüğünü ele aldığı maçın 19.dakikasında enteresan bir olay yaşandı. Önce 18’de Wesley Sneijder’in 35 metreden çektiği harika şut az farkla auta gitti. Bu şutun hemen akabininde Igor Tudor ilginç bir hamle yaptı. Hırvat hoca, geçen haftanın yıldızı Bruma’yı maçın henüz 19. dakikasında sakatlığı olmamasına rağmen Garry Rodriguez ile değiştirdi.

ARENA’DA ŞOK GOL

Maçın 25. dakikasına kadar Galatasaray’ın topla oynamasına izin veren konuk ekip Kasımpaşa, bulduğu ikinci hücumda golü de buldu. Ev sahibi ekibin ceza sahası önlerine doğru kaldırılan topta Ahmet Çalık’ın büyük hatasını değerlendiren Andre Castro, sol çaprazdan yaptığı etkili vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

ARKA ARKAYA İKİ FIRSAT

Yediği şok golden sonra birkaç dakika bocalayan Galatasaray, özellikle Sneijder’in zaman zaman etkili olmasıyla rakip kalede hakimiyet kurmaya devam etti. 32. dakikada kullanılan serbest vuruşta vatandaşı Sneijder’in harika ortasını gole çeviremeyen Garry Rodrigues, takımına beraberlik golünü kazandırmayı başaramadı. Bu pozisyondan bir dakika sonra seken topa kafayla vuran Tolga Ciğerci’nin kafasında da gol çıkmadı.

CİMBOM SÜREKLİ BASKI KURAMADI

Topun genellikle ev sahibinde kalmasına izin veren ve Galatasaray’ın zaaflarından yararlanarak gol bulmak isteyen Kasımpaşa, istediği hızlı hücumları pek yakalayamasa da rakibine de istediği tehlikeleri yaratma fırsatını vermedi. 40. dakikada seyrek gelişen bir etkili Galatasaray atağında ceza sahasında bomboş kalan kaptan Selçuk İnan’ın kafası az farkla auta gitti. İlk yarıda başka pozisyon olmazken, taraflar soyunma odasına 1-0’lık Kasımpaşa üstünlüğü ile gittiler.

Geçen hafta Bursa’da yaptığı etkili varyasyonları Bruma’nın 18. dakikada kenara geldiği bir oyunda sahaya yansıtamayan Galatasaray, topu ayağında tutmasına rağmen istediği kadar pozisyon bulamadı. Yüzde 63’le topla oynayan Sarı-Kırmızılılar, topu yalnızca 3 kez Kasımpaşa kalesine isabetli şekilde gönderebildi. Sezon başından beri aynı sorunu yaşayan Cimbom’da Sneijder’in ilk 45 dakikadaki istekli oyunu da skor bulmaya yetmedi.

İlk devrede planları tutan Kasımpaşa ise topu Galatasaray’a verip, hızlı hücum kovaladı ve istediğini 25. dakikada gerçekleştirmeyi başardı.

İkinci yarıya Galatasaray başladı.

Konuk ekipte sakatlanan Adem Büyük oyundan alınırken, yerine Turgut Doğan Şahin dahil oldu.

GALATASARAY 10 KİŞİ!

Maçın ikinci devresi de tıpkı ilk 45 dakikadaki senaryo ile başladı. Topu bolca ayağında tutan Cimbom, arada bir Kasımpaşa kalesini yoklasa da Ramazan’ı çok zorlayacak bir pozisyon bulmayı başaramadı. Maçın 59. dakikasında rakibini orta sahada düşüren Tolga Ciğerci ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

ARENA BİR KEZ DAHA SARSILDI

10 kişi kaldıktan sonra da topu ayağında tutan ve rakip kalede etkili olmaya çalışan Galatasaray, şok bir golle sarsıldı. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında ceza sahası içine Popov'un gönderdiği topa çok şık bir şekilde vuran Turgut Doğan Şahin skoru 2-0'a getirdi. Golden hemen sonra Sneijder’in ortasında karambolde kalan top, Kasımpaşa savunmasından bir oyuncunun eline çarptı ancak hakem Özgür Yankaya pozisyonda devam kararı verdi.

CİMBOM ARADIĞINI BULAMADI

Yediği ikinci golden sonra oyundan düşen Galatasaray, topu yüzde 60’lık bir oranla ayağında tutmasına rağmen maçın başından beri istediği pozisyonları yakalayamamaya devam etti. Sneijder’in ceza sahasından çektiği şut ve ceza sahasına doldurduğu toplarla etkili olmaya çalışan Sarı-Kırmızılılar gol bulmayı başaramadılar.

PAŞA ÜÇLEDİ

Eren Derdiyok’un da oyuna dahil olmasıyla tüm riskleri alan ev sahibi, kontrataklara daha da açık hale geldi. Maç başından beri bu anları kovalayan Kasımpaşa, 81. dakikada etkili geldiği hücumda ceza sahası içinde Castro'yla topu buluşturdu. Tecrübeli oyuncu şık bir vuruşla kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza atarak skoru 3-0’a getirdi. 

SNEIJDER MÜKEMMEL ATTI

Bu golden sonra daha etkili olan Kasımpaşa, yakaladığı fırsatlardan yararlanmayı başaramadı. Turgut Doğan ve Eduok ile zaman zaman pozisyonlara giren konuk ekip farkı arttıramazken, 90+1. dakikada yaklaşık 30 metreden harika bir gol atan Wesley Sneijder, maçın skorunu 3-1 olarak tayin etti.

BİR İLERİ BİR GERİ

Aldığı bu şok mağlubiyetle 30. hafta sonunda 52 puanla 4. sırada kalan Galatasaray, arkasından gelen 5. Trabzonspor’un kendisini yakalaması için büyük bir fırsat vermiş oldu. 3.lük şansı daha da azalan Cimbom, sahasında üst üste 2. kez mağlup oldu. Kasımpaşa ise puanını 40 yaparak 7. basamakta kendine yer buldu.

Arda İlçöl - futboo.com