Galatasaray, Ali Tanrıyar'ı uğurladı

ABONE OL

Sarı-kırmızılı kulübün duayen başkanı için Türk Telekom Arena'da tören düzenlendi. Törenin ardından Tanrıyar'ın naaşı Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından ve Türk futbolunun önemli isimlerinden Ali Tanrıyar son yolculuğuna uğurlandı. 103 yaşında hayatını kaybeden Ali Tanrıyar için Türk Telekom Arena'da tören düzenlendi.

Sabah saatlerinde, cenazesi Galatasaray Kulübü’nün merkezinin de bulunduğu Türk Telekom Arena'ya getirilen Tanrıyar'ın başkanlığı döneminde kazanılan kupalar burada sergilendi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Spor, siyaset ve cemiyet hayatından birçok ünlü ismin hazır bulunduğu törende yaptığı konuşmada, “Büyük bir devlet adamını, çok iyi bir Galatasaraylıyı, yine çok iyi bir spor adamını son yolculuğuna uğurluyoruz. Ali ağabeyin vasıfları saymakla bitmez. Dolu dolu yaşamış biri. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun” dedi.

“YÖNETİMİNDEN ÜÇ BAŞKAN ÇIKTI”

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da “Galatasaray’da onun yönetiminden üç başkan çıktı; Alp Yalman, Faruk Süren ve Özhan Canaydın. Galatasaray'daki birçok kurumun ve kurulun oluşturulmasına öncülük etmiştir. Örnek bir Galatasaraylı olduğu için hepinizin huzurunda ona veda ediyorum” diye konuştu.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen törenin sona ermesinin ardından, Ali Tanrıyar'ın naaşı, ikindi vakti kılınacak cenaze namazı için Teşvikiye Camisi'ne götürüldü, ardından da Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

galatasaray ali tanrıyar dursun Özbek