Galatasaray Avrupa Ligi aşkına

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de 32

Spor Toto Süper Lig’de 32.haftanın açılış maçında Galatasaray, Osmanlıspor’u konuk etti. Wesley Sneijder ve Sinan Gümüş’ün şık golleriyle karşılaşmayı 2-0 kazanan Cimbom, maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi.

Hakem Ali Palabıyık’ın düdüğü ile ilk devreye konuk ekip Osmanlıspor başladı.

HAMZAOĞLU’NA İYİ KARŞILAMA

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, eski evinde iyi karşılandı. Maç öncesi tribünlerden tezahürat alan Hamzaoğlu, bu akşam 200. lig karşılaşmasına çıkan Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu ve Ahmet Çalık ile Osmanlıspor yedek kulübesinde hasret giderdi.

İki takımda mücadeleye çok arzulu ve iştahlı başlarken, taraflar birbirine net bir üstünlük kuramadı. İlk 10 dakikalık bölümde biraz daha fazla Osmanlıspor yarı sahasında kalan top, konuk ekibin kalesine önce Semih ardından Sabri’nin şutları dışında tehlikeli bir biçimde gelmedi.

OSMANLI BASTIRDI

Maçın 10. dakikasından sonra baskısını arttıran taraf ise Hamza Hamzaoğlu’nun ekibi oldu. Arka arkaya iki kornerde etkili olan Osmanlı, Ahmet Çalık’ın başarılı hamlelerine takılırken, Vrsajevic’in taşıdığı iki top Galatasaray kalesinde çok net olmasa da iki pozisyon doğurdu. Bu fırsatların ardından 30 metrelik bir frikik kazanan Galatasaray, Sneijder’in etkili vuruşunda golü bulamadı.

WEBO DOKUNAMADI

Maçın ilk net pozisyonunu konuk ekip yakaladı. Başkent temsilcisinin sol beki Muhammed’in Sabri’yi harika bir şekilde çalımlamasının ardından yaptığı güzel ortada topa kıl payı ile dokunamayan Pierre Webo, takımını öne geçirmeyi başaramadı. Bu pozisyonun akabinde de tehlikeli gelmeyi başaran Osmanlı, kanatlardan taşıdığı toplarda gol bulma fırsatını kullanamadı.

SNEIJDER MÜTHİŞ ATTI

Maçın 24.dakikasında ise sahneye çıkan isim Galatasaray’ın yıldızı Wesley Sneijder oldu. Sinan Gümüş, taçtan gelen topu zayıf bir şekilde ceza sahasının hemen dışındaki Sneijder’e gönderdi. Gelişine dönerek harika vuran Wesley Sneijder, Karcemarskas’ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol Hollandalı yıldızın bu sezon ceza sahası dışından attığı 5. gol oldu.

Maçın üçte birlik kısmı geride kalırken, iki takımı birbirinden ayıran tek şey Sneijder’in harika golü oldu. Alışılmışın dışında topun hakimiyetini genellikle rakibi Osmanlı’ya veren Galatasaray, akıllı hücum ederek golü buldu. Konuk Osmanlıspor ise kanat bekleri ile yaptığı akınlar ile gol bulmaya çalışssa da, Galatasaray’ın stoperleri bunun olmasını engelledi.

GOL GEÇERSİZ SAYILDI

Maçın 33. dakikasında ise konuk ekip Osmanlıspor fileleri havalandırdı ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Vrsajevic’in  sağdan taşıdığı ve ortaladığı topta Bifouma indirdi, Webo topu ağlara gönderdi. Ancak topu indiren Bifouma’nın ofsaytta olması golün geçerli sayılmasını engelledi.

SİNAN FARKI ARTTIRDI

Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra 35'te ise Galatasaray farkı ikiye çıkarmayı başardı. Sneijder’in güzel pasıyla sağ taraftan ceza sahasına doğru yönlenen Sinan Gümüş, hemen yaydan yaptığı şık plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. Bu gol Sinan’ın ligdeki 3. golü olurken, kariyer rekorunu geliştirmeye devam eden Sneijder 14. asistini yaptı.

OYUN DENGELENDİ

Sinan’ın golünden sonra nispeten dengelenen ve temposu düşen maçta Osmanlıspor rakip yarı sahada topun hakimiyetini eline almaya çalışırken, iki farklı üstünlüğü yakalamış olan Galatasaray rakibini kontrataklarla vurmayı hedefledi. Bruma ve Eren Derdiyok ile pozisyonlar yakalayan Cimbom, bu olanaklardan yararlanamadı ve fark üçe çıkmadı.

Ali Palabıyık ilk 45 dakikayı bitiren düdüğü çaldı. İki takım soyunma odasına Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğü ile gitti.

İlk 45 dakikada alışılmışın dışında oynayan Galatasaray, diğer maçların aksine bu mücadelede top hakimiyetini elinde tutma anlayışı ile oynamadı. Rakibini genellikle hızlı hücumlarla sıkıntılı durumlarda yakalamayı hedefleyen Cimbom, iki pozisyonunda bu hedefine ulaşıp skor avantajını eline geçirdi. Çoğunlukla beklerinin taşıdığı toplarla hücum eden Osmanlıspor ise aradığı golü bir türlü bulamayınca istediği etkinliği devre boyunca yakalayamadı.

GALATASARAY İYİ BAŞLADI

Galatasaray’ın vuruşu ile başlayan ikinci yarıya etkili başlayan da sarı-kırmızılı takım oldu. Topu tıpkı ilk devredeki gibi rakibine veren Cimbom, kazandığı toplarda önce Bruma ardından Eren Derdiyok’un kafasıyla etkili olsa da gol bulamadı. 55. dakikada ise Bruma’nın gole gideceği topta hakem Ali Palabıyık Portekizli oyuncunun faul yaptığına hükmetti. Bunun hemen ardından Osmanlısporlu Aminu’nun yaptığı sert müdahalede sakatlanan Eren Derdiyok oyundan alındı. Yerine Lukas Podolski girdi.

OSMANLI ETKİLİ GELDİ

İkinci yarıdaki ilk pozisyonunu bulan konuk Osmanlıspor, golü bulmayı başaramadı. Sağ kanattan taşınan topta ceza sahasında önünde topu bulan Omar Aminu, etkili vurdu ancak Fernando Muslera topu harika çıkardı. Bu pozisyondan sonra yapılan değişiklilerde Galatasaray’ın ikinci golünün sahibi Sinan yerini Garry Rodrigues’e bırakırken, Osmanlıspor’da Omar Aminu’nun yerine Musa Çağıran oyuna dahil oldu.

KONTROL TAMAMEN OSMANLISPOR’DA

Değişikliklerden sonra yorulan Galatasaray karşısında oyundaki ağırılığını iyiden iyiye hissettirmeye başlayan konuk ekip Osmanlı, önce Vrsajevic’in sağ kanattan yaptığı ortayla ardından Musa Çağıran’ın mükemmel ara pasında Koray Altınay’la yüzde yüz gol fırsatlarından yararlanamadı. Son 15 dakikaya girilirken maçın kontrolünü tamamen eline alan konuk takım, arka arkaya net fırsatlardan yararlanmayı başaramadı. Galatasaray ise oyunun bu döneminde yalnızca Selçuk’un etkili vuruşu ile rakip kalede bir kez etkili olabildi.

CİMBOM İYİ BİTİRDİ

Oyunun son 10 dakikasına girilirken bir türlü gol atamayan rakibinin maça olan inancını kıran Sarı-Kırmızılılar, Tolga Ciğerci’nin direkte patlayan kafa vuruşuyla farkı üçe çıkarmayı başaramadı. Bu pozisyonun ardından iyice temposu düşen maçı Galatasaray 2-0 kazandı ve puanını 58 yaptı.

Arda İlçöl- futboo