Galatasaray & Başakşehir; dev takas

ABONE OL

Transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, Başakşehir'e İrfan Can Kahveci ve Enzo Crivelli'nin transferleri için 'takaslı' bir teklif sundu.

Devre arasında kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, Başakşehir'in milli yıldızı İrfan Can Kahveci'yi renklerine bağlamak için girişimlerde bulunuyordu. Sarı-kırmızılılar, gol yollarında sıkıntı yaşayan Başakşehir'in ilgisinin bulunduğu Mbaye Diagne'yi bu transferde kullanmayı planlıyordu.

Habertürk'ten Çağatay Çelik'in haberine göre Fatih Terim, Başakşehir'den Enzo Crivelli'nin de kadroya katılmasını talep etti. Radamel Falcao'nun durumunun belirsizliği ve Diagne'nin de elden çıkarılması durumunda santrfor alternatifi kalmayacak sarı-kırmızılılarda Abdurrahim Albayrak, birkaç gündür Başakşehir idarecileriyle masada.

Sezon sonunda UEFA ile yapılan FFP anlaşması sona erecek olan Galatasaray, Başakşehir'e İrfan Can Kahveci ve Enzo Crivelli için Mbaye Diagne ve sezon sonunda ödenmek üzere 5 milyon Euro'luk bir teklif sundu. Bu teklifi şimdilik reddetmeyen ancak masada bulunan Başakşehir ise Yunus Akgün ile Atalay Babacan'ın bonservislerini istiyor.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim'in ise bu konudaki tasarrufu netleşmiş değil. Badou Nidaye'nin transferinde o dönemki adıyla Osmanlıspor'a verilmesi konuşulan sonradan vazgeçilen Ozan Kabak'takine benzer bir durum yaşanması istenmiyor.

Öte yandan Başakşehir ise gelecek vadeden Atalay Babacan ve Yunus Akgün'ün dahil edilmediği bir teklifi cazip bulmuyor. Galatasaray'ın İngiltere'den ilgi bulunan Christian Luyindama'nın satılması durumunda İrfan Can ve Crivelli'yi devre arasında kadrosuna katmak için şartları zorlayacağı da öğrenildi.

galatasaray başakşehir transfer takas irfan can kahveci mbaye diagne