Galatasaray'da seçim iptal oldu!

ABONE OL

İstinaf Mahkemesi, Galatasaray'ın 30 Nisan'da yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel kuruluna tedbir kararı koydu. Bu durumda sarı-kırmızılılarda seçim iptal oldu.

Galatasaray'da 30 Nisan (yarın) yapılması planlanan başkanlık seçimi, İstinaf Mahkemesi'nin koyduğu tedbir kararı gereğince iptal oldu. 

Seçim sürecinde neler yaşandı?

Galatasaray'da 26 Mart'ta yapılan Olağan Mali Genel Kurul'un ardından Burak Elmas ve yönetimi idari yönden ibra edilmezken sarı kırmızılılar seçime gitmişti.

Seçim kararı, davalar sonrası mahkemeye taşınırken önce seçime tedbir getirilmiş ve 22 Nisan'da yapılan duruşma sonrası ise tedbir kaldırılmıştı.

Önceki başvurunun sahibi olan genel kurul üyesi Fırat Develioğlu, seçimin iptali için bir üst mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulundu. Akşam saatlerinde çıkan haberlerde seçimin iptal olduğu iddia edilmiş ancak kulübe konuyla ilgili bir mahkeme kararı ulaşmamıştı. Yapılan başvuruyu kabul eden İstinaf Mahkemesi, 30 Nisan'da yapılacak olan seçime tedbir kararı koydu. Böylece Galatasaray'ın başkanlık seçimi iptal oldu.

Hürriyet'in haberine göre Galatasaray'da yeni bri seçim takvimi açıklanacak ve yeni seçim en erken 3 hafta sonra gerçekleştirilebilecek.

galatasaray