Galatasaray'da yeni 'limit' kararı!

ABONE OL

Galatasaray Yönetimi, tartışma yaratan limitlerin tamamını kullanmama kararı aldı. Sarı-kırmızılılar, TFF limit olarak 493 milyon TL'yi üst sınır olarak belirlese de bunun çok altında bedelle kadro kurarak şampiyonluk yarışına girecek.

Süper Lig'in en pahalı takımı olan G.Saray'a TFF yeni sezonda %15 sapma ile birlikte yaklaşık 57 milyon Euro (493.3 milyon TL) harcama limiti koydu. Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre Galatasaray limiti daha da düşük seviyelere çekecek.

Şampiyonlar Ligi gelirinden 2 sene sonra mahrum kalan Galatasaray'da yönetim, limit olmasına rağmen bütçeyi 400 milyon TL seviyesine çekecek...

Galatasaray'da limiti belirlenen seviyenin altına çekmek için birçok hamle de yapılmıştı. 

1- Mariano, Nagatomo, Selçuk, Donk, Seri, Lemina, Onyekuru ve Andone'nin sözleşmelerinin sona ermesiyle maaş bütçesinde 15 milyon Euro'ya yakın tasarruf sağlandı.

2- Mevcut kadroda sözleşmesi devam eden 12'si yabancı 21 futbolcu için sarı-kırmızılı kulübün 2020-21 sezonunda ödemesi gereken garanti para 26 milyon 750 bin Euro ve 34 milyon 425 bin TL.

3- Fatih Terim'in 3 milyon Euro kazandığı dikkate alındığında A Takım bütçesi şu anda 34 milyon Euro ve %15 vergi eklendiğinde bu rakam 39 milyon Euro'yu buluyor.

4- Transferi kesinleşen Arda Turan, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Kerem Aktürkoğlu ve Omar Elabdellaoui'nun maliyeti 4 milyon Euro civarında.

5- Başta Belhanda ve Babel olmak üzere sorunlu yıldızlarını satmaya çalışan Aslan böylece hem yeni transferlere kaynak yaratacak hem de takım maliyetinin 400 milyon TL'yi aşmamasını sağlayacak.

galatasaray