Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye gönderme

ABONE OL

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, transferler, harcama limiti tartışmalarıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sponsorluk için gerçekleştirilen lansmanda önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Cengiz, son günlerde gündemde olan konular ve transferlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Mustafa Cengiz, öncelikle transfer gündemiyle ilgili açıklamalar yaparken 'Futbolcular önce Galatasaray'a gelir, Galatasaray ile anlaşamazsa 2-3 kat fazla fiyatla başka yere gider. Galatasaray, Türkiye'de futbolun kıblesidir. Önce Galatasaray'a gelirler, sonra bakarlar' ifadeleriyle dikkat çekti.

Harcama limiti konusunda da konuşan Cengiz 'Limit artışına biz karşı çıkmadık. Siz kural koyuyorsunuz. Kafanıza göre değiştiremezsiniz. Trafik ışıklarının daha uzun süreli yanmasını isteyebilirsiniz ama orada bir limit var. Ben buna uymam, aşarım, cezayı da ödemem diyemezsiniz. Ben kuralları çiğnemişsem bana ceza verin, şike yapmışsam ceza verin. 2 yıldır faaliyet raporlarını veriyoruz, ne çıkacağını biliyoruz. Tüm kulüpler ne çıkacağını biliyor' dedi.

'Transfer dinamik bir süreç'

Mustafa Cengiz, transferde adı geçen isimlerin sorulması üzerine de 'Transfer bitmez. Ne zaman başladı? 4 Ağustos. Ne zaman bitiyor? 4 Ekim. Çok bakamıyorum ama taraftarımız, 'Vay açıklayın vay' Zannedersiniz son vagon kalkıyor. Daha 2 ay var. Dinamik bir süreç, bitmez' ifadelerini kullandı.

Arda Turan ve Falcao hakkında da sorulan soruları yanıtlayan Cengiz, 'Fatih Hocamız geldi, resmi olarak Arda'yı istedi. Biz de dedik ki, tamam görüşelim. Arda sağolsun, boş mukaveleye imza atarım dedi. Biz de fırsatı değerlendirdik, en düşük şekli verdik. Arda büyük bir incelik yaptı. Falcao da indirime gitti' dedi.

Cengiz Arda Turan'ın transferinden de mutlu olduğunu söyledi ve 'Arda Turan'a çok inanıyor ve güveniyorum' ifadelerini kullandı.

'Seri'yi yeniden düşünüyoruz'

Mustafa Cengiz, teknik ekibin raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini de söylerken Seri'yi kadroda tutmak istediklerini 'Muslera ve Selçuk'tan sonra ilk indirim yapanlar Lemina ve Seri'ydi. Onlara teşekkür ediyorum. Seri'yi yeniden düşünüyoruz' sözleriyle dile getirdi.
 
 

galatasaray mustafa cengiz transfer arda turan falcao