Galatasaray'dan Yusuf Demir için başvuru hamlesi

ABONE OL

Galatasaray, sezon başında kadrosuna kattığı Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması için çalışmalara başladı.

Galatasaray, bu sezon transferin son gününde Rapid Wien'den transfer ettiği Yusuf Demir'i yerli statüsünde oynatmak için yaptığı çalışmaların sonuna geldi. Daha önce 4 kez Avusturya Milli Takımı'nın formasını giydiği için, Türk Milli Takımı'nda oynama şansı kalmayan Yusuf, Süper Lig'e 2015'ten sonra transfer olduğundan, kural gereği yabancı sayılıyor. Cim-Bom, 19 yaşındaki solağın yerli sayılması için TFF'ye resmi başvuru yapmaya hazırlanıyor. TFF'nin ise bu konuda nasıl bir karar vereceği merak konusu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi konu ile ilgili AKŞAM Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Bu futbolcu transfer edilirken, bu talimat vardı. Galatasaray, Yusuf'u alırken talimatı biliyordu. Galatasaray Yusuf'u transfer ettikten sonra böyle bir talimat çıkartmadık" ifadelerini kullanmıştı. Galatasaray, Yusuf'un transferi için Rapid Wien'e 6 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. 

Genç oyuncunun transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 9 milyon euro. Yusuf Demir'in Galatasaray ile olan sözleşmesi 2026 yılının haziran ayında bitiyor. (Akşam)