Galatasaray evinde 'Kral'

ABONE OL

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışına devam ederken, iç sahada son yılların en iyi performansını göstermeyi de sürdürüyor.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında taraftarı önünde Kayserispor'u konuk etmeye hazırlanıyor. Sivasspor yenilgisini unutturmak isteyecek olan Galatasaray, Kayserispor karşısında kazanarak evinde devam eden seriyi sürdürmek istiyor.

Okan Buruk önderliğinde geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, sahasında oynadığı Süper Lig maçlarında galibiyet serisini de tam 12 maça çıkarmıştı. Sarı-kırmızılı takım Kayserispor karşısında da 3 puan alması halinde iç sahadaki galibiyet serisini 13'e çıkarmış olacak.

Sarı-kırmızılı takım bu sezon ligde iç sahada çıktığı 9 maçı da kazanmayı başardı. Galatasaray, geçen sezon da sahasında oynadığı son 3 lig maçını kazanmıştı.

Galatasaray'ın ligdeki son 12 iç saha maçı

Başakşehir: 1-0
Sivasspor: 2-0
Fenerbahçe: 3-0
Trabzonspor: 2-0
Samsunspor: 4-2
Ankaragücü: 2-1
Beşiktaş: 2-1
Kasımpaşa: 2-1
Alanyaspor: 4-0
Adana Demirspor: 3-1
F. Karagümrük: 1-0
Konyaspor: 3-0
Kayserispor: ???

Son 12 maçta sadece 6 gol yedi

İç sahada oynadığı son 12 lig maçını da kazanan Galatasaray, bu maçlarda rakip fileleri 29 kez havalandırrıken, kalesinde sadece 6 gol gördü.

12 maçın 7'sinde gol yemedi

Galatasaray sahasında oynadığı son 12 lig maçının 7'sinde ise kalesini gole kapatmayı başardı.

???????? Fernando Muslera

???? "Böyle bir oyuncu, böyle bir kaptan, böyle bir kariyer bulduysanız; iki yıl daha oynatırsınız. Kaleci olarak zaten çok örnekleri var bunun. Florya'da da çok önemli bir karakter..."

????️ Bülent Timurlenk | #beINSABAH pic.twitter.com/3iLwKFymhr

— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) September 14, 2023

İç saha galibiyet rekoru

Galatasaray, lig tarihinde kendi evinde üst üste en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı takım, 2000-2001 sezonunun 32. haftasında 13 Mayıs 2001'de Ali Sami Yen Stadı'nda Ankaragücü'ne 2-1 yenilmesinin ardından 34. haftada Trabzonspor galibiyeti ile seriye başladı ve şampiyon kapattığı 2001-2002'de evindeki tüm maçları kazandı. Galatasaray, 2002-2003 sezonunun 16. haftasında evinde Beşiktaş'a 1-0 yenilince, 25 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Okan Buruk önderliğindeki Galatasaray'ın bu tarihi rekoru kırması için iç sahada 13 maç daha kazanması gerekiyor.

Galatasaray - Kayserispor maçı ne zaman?

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında taraftarı önünde Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray - Kayserispor maçı 15 Ocak Pazartesi akşamı saat 20:00'de oynanacak ve mücadele beIN SPORTS ekranlarından yayınlanacak.

galatasaray galatasaray haberleri süper lig trendyol süper lig galatasaray maçı ne zaman okan buruk