Galatasaray'ı bu sezon yıkan sorunlar

ABONE OL

Galatasaray bu sezon üst üste 3. şampiyonluk için mücadele ederken, birçok sorunla da karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar belki sakatlık, transfer gibi sorunları aşacaktı ancak korona virüs ve sonrası bütün planları bozdu.

FUTBOO | Galatasaray için gerçekten kolay bir sezon olmadı! Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'in zirvesi açısından çok kritik olan Başakşehir maçında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve şampiyonluk şansını zora soktu. Kalan 5 haftaya lider Başakşehir'in 8 puan gerisinde giren Galatasaray için artık hedef en azından Şampiyonlar Ligi için ilk iki sırada yer alabilmek olacak.

Peki Galatasaray bu sezon neler yaşadı da, şampiyonluk yarışından bu kadar uzak kaldı? Sakatlıklar, transfer sorunları, korona virüs... 

Falcao neredeyse sakat başladı

Galatasaray'ın sezon başında çok büyük umutlarla transfer ettiği Radamel Falcao, sarı-kırmızılıları sezonun ilk yarısında epey zorladı. Kadroya geç katılan Kolombiyalı golcü oyuncu Eylül ayında 3 Süper Lig maçında oynadıktan sonra Aralık ayına kadar forma giyemedi. Andone elde kalan tek orjinal santrafordu ancak Fatih Terim'in alternatifi kalmamıştı. Andone'nin de sakatlığı gelince bir dönem Adem Büyük Galatasaray'ın santraforu olarak sahaya çıktı. 

Martin Linnes'in sözleşmesi askıya alındı

Yabancı sayısı nedeniyle Galatasaray'da Fatih Terim sezon başında bir isimden vazgeçilmez zorunda kaldı, bu da Martin Linnes oldu. Mariano'yu sağ bekte kullanmayı planlayan Terim, sol bekte Nagatomo'yu kullanmak istediği için Linnes'in sözleşmesi askıya alındı. Ancak sezonunilk yarısında ne Mariano ne de Nagatomo bekleneni veremedi. Herkes 'Keşke Linnes kalsaydı' derken, sezonun ortası geldiğinde bu kez Linnes yerine Nagatomo'nun sözleşmesi askıya alındı ve Norveçli oyuncu kadroya geri döndü.

Alternatif stoper bulunamadı

Sezon başında Galatasaray, Marcao ve Luyindama'nın alternatifi olabilmesi için bir stoper transfer etmeyi de düşündü. Fatih Terim'in elinde sadece Ahmet Çalık vardı ve arayışlar sürüyordu ancak hem maddi sorunlar hem de yabancı sayısının fazlalığı transfer önünde engel oldu.

Korona virüs salgını

Galatasaray sezonun ikinci yarısı ile çok iyi bir hava yakaladı. Denizlispor maçı ve sonrasındaki 6 maçı kazanan Galatasaray, Sivasspor ve Beşiktaş maçlarından da beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yarışında yeniden iddialı konuma gelmişti. Her şey çok iyi gidiyordu ki, korona virüs salgını tüm dünyayı etkilemeye başladı. Dünyada sadece spor değil, her şey durdu. Belki de Galatasaray'ı en olumsuz etkileyen noktalardan biri de korona virüs salgını oldu. Tecrübeli teknik adam Fatih Terim'in de salgına yakalandığı ortaya çıktı. Artık kimse şampiyonluğu aklına bile getirmiyordu. Fatih Terim Türk futbolseverleri korkuttu ama sağlığına yeniden kavuştu. Ancak yaşanan süreç her anlamda Galatasaray'ı etkilemişti. Bu süreçte federasyon ile sarı-kırmızılı camianın arasındaiyice gerildi. Korona virüs sonrasında ise Galatasaray lige istediği gibi başlayamadı.

Muslera ve Andone'nin sakatlıkları

Galatasaray sezonun genelinde sakatlıklarla çok uğraştı ancak en kötü haber Rize'de geldi. Fernando Muslera ve Andone yaşadıkları ciddi sakatlık sonrasında sezonu kapattı. Sakatlıklar, cezalar Galatasaray için sezonun kabusu olmaya devam ediyordu.

Son iki sezonun şampiyonu için gerçekten zor bir sezon... Bu kadar önemli sorunlar yaşayan Galatasaray zoru başarmak istedi ancak bu sezon şampiyonluk çok uzak bir ihtimal olarak görünüyor.

galatasaray fatih terim korona muslera falcao süper lig