'Galatasaray'ın son tercihleri yanlış olunca...'

ABONE OL

Galatasaray'ın Başakşehir ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı, zirveyi çok yakından ilgilendiren kritik 90 dakikayı konuk yazarımız Burhan Can Terzi değerlendirdi.

Süper Lig'de zirveyi çok yakından ilgilendiren karşılaşmada Galatasaray deplasmanda Başakşehir ile karşılaştı. Zirve için büyük önem taşıyan 90 dakikayı konuk yazarımız Burhan Can Terzi değerlendirdi.

Ligin üst sıralarını çok yakından ilgilendiren kritik 90 dakika ile ilgili Burhan Can Terzi'nin değerlendirmesi;

'Son tercihler belirleyici oldu'

Galatasaray için final niteliği taşıyan bir maçtı. Cimbom, Başakşehir’i devirirse şampiyonluk meşalesini yeniden yakacak, ipi göğüsleme ihtimalini artıracaktı.

Karantina süreci sonrası Rize ve Gaziantep karşısında şampiyon gibi oynamayan sarı-kırmızılılar, lig liderinin sahasında ise as kalecisi olmadan, santrforu olmadan, as stoperleri olmadan şampiyona yakışır şekilde oynadı. Seri, dünya üzerinde bir merkez oyuncusu ne yapabilirse hepsini yaptı ve Galatasaray kariyerindeki en iyi maçlarından biri oynadı, kusursuzdu. İkinxi yarının ilk 10 dakikası dışında Galatasaray maçının tamamına hükmetti fakat üçüncü bölgedeki son tercihlerin geneli yanlış olunca, maçtan ancak 1 puan çıkabildi.

Galatasaray’ın golünde asistin sahibi Saracchi çok iyi ön çizgi oyuncusu olur fakat şu an üst düzey bir bek değil ve Galatasaray sürekli soldan sıkıntı yaşadı. Yenilen golde de pozisyonda geç kalan Saracchi bu anlamda olumsuz bir görüntü çizdi. Feghouli, sağ çizgideki partneri Mariano olmayınca daha çok merkeze yöneldi ve bu da Galatasaray’ın hücum opsiyonunu azalttı.

Bir parantez de Emin’e açmak lazım. Başakşehir maçındaki performansıyla önceki iki maçta da oynayabileceğini  ve kalan maçlara da hazır olduğu gösterdi.

galatasaray başakşehir