Galatasaray kupaya veda etti

ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, normal süresi ve uzatmaları beraberlikle sonuçlanıp penaltılara giden maçta Denizlispor'a mağlup oldu ve kupadan elendi.

Ziraat Türkiye Kupası son 32 turu mücadelesinde Galatasaray ile Denizlispor, İstanbul'da karşı karşıya geldi. 90 dakika ve uzatmaları 3-3 eşitlikle sonuçlanan maçta Denizlispor, penaltı atışları sonucunda Galatasaray'a 6-5 üstünlük kurdu ve bir üst tura adını yazdırdı.

Konuk ekip Denizlispor, 9. dakikada İlhan Depe'nin golüyle öne geçerken Galatasaray, 30. dakikada Alpaslan Öztürk'ün uzaktan şutu ile eşitliği yakaladı. Denizlispor, 38. dakikada Darri ile bir kez daha öne geçerken ilk yarı 2-1 Denizlispor üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıya başlarken Fatih Terim, Kerem Aktürkoğlu ile Halil Dervişoğlu'nu oyuna alarak başlarken sarı kırmızılılar, ikinci yarının başlamasıyla birlikte baskısını da arttırdı.

Galatasaray 49'da Halil Dervişoğlu'nun golüyle öne eşitliği yakaladı, 50. dakikada Mostafa Mohamed'in golüyle ise üstünlüğü eline geçirdi.

90+8'de maç uzatmaya gitti

Maçın geri kalan bölümünde Galatasaray, birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen Denizlispor kalecisi Abdülkadir'i geçemedi 90+8. dakikada ise Denizlispor'un kullandığı korner atışında Nelsson'a çarpan top ağlara gitti ve maçın normal süresi 3-3 sona erdi.

Uzatmalardaki 30 dakikalık bölümde gol sesi çıkmazken maç penaltılara gitti. Maçın kahramanı Denizlispor kalecisi Abdulkadir Sünger, Oğulcan Çağlayan'ın penaltısını kurtarırken Denizlispor, 6-5'lik skorla Galatasaray'ı deplasmanda mağlup edip Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yükseldi.

Abdulkadir Sünger, maç boyunca 19 kurtarış yaparak harika bir performans göstererek dikkat çekti. Abdulkadir, penaltı vuruşlarında da topu ağlara göndermeyi başardı.