Galatasaray men cezasından kurtuldu

ABONE OL

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Cengiz, ""Neredeyse her ay sunumlar yaptık. Bizi sürekli denetlediler ve sonuçta bize 13 Haziran 2018'de 4 yıllık bir yapılandırma anlaşması yaptılar. Bu anlaşmayla birlikte Galatasaray, men cezası yemekten kurtuldu." ifadelerini kullandı.

Dün gece kendi sahasında UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya yenilerek tur şansını zora sokan Galatasaray'a CAS'tan iyi haber. Daha önce UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarının dışına çıktığı için 2 sezon Avrupa Kupaları'ndan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan Galatasaray'ın bu yaptırımının ortadan kalktığı açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz'in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"24 Ocak'ta görevi devraldım, 25 Ocak'ta UEFA ile görüştüm. Bir strateji konuştuk. 147 milyon euro zarar ettiğimiz için kesinlikle men cezası alacağımızı söylemişlerdi. Biz onlardan 4 ay süre istedik, iyi yola gireceğimizin sözünü verdik."

"Neredeyse her ay sunumlar yaptık. Bizi sürekli denetlediler ve sonuçta bize 13 Haziran 2018'de 4 yıllık bir yapılandırma anlaşması yaptılar. Bu anlaşmayla birlikte Galatasaray, men cezası yemekten kurtuldu."

Sarı-kırmızılı kulüple ilgili CAS kararını gösteren açıklama şu şekilde:


galatasaray finansal fair play cas