Galtier kendi taraftarlarına ders verdi; 'B...n içindeyiz'

ABONE OL

Nice Teknik Direktörü Christophe Galtier, taraftarlarının 2019 yılında hayatını kaybeden Emiliano Sala ile ilgili tezahüratlarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Nice Teknik Direktörü Christophe Galtier, Saint Etienne maçının ardından kendi taraftarlarıyla ilgili sert ifadeler kullandı.

Nice taraftarının Nantes'tan Cardiff City'e transfer olmak için bindiği özel uçağın düşmesi sonucu vefat eden Emiliano Sala için yaptığı tezahüratlarla ilgli konuşan Galtier, ders niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Christophe Galtier duyduklarını kabul edilemez olarak nitelerken ''Duyduklarımı tanımlayacak söz bulamıyorum. Soyunma odasına girdiğimiz an gündemimiz galibiyeti kutlamak değildi, oyuncularımın duyduğu tezahüratlardı'' dedi.

''Evlerinde kalsınlar, onlar olmadan da kazanırız''

Başarılı teknik adam taraftarını sert bir dille eleştirirken ''Kulübün konuya ilişkin bir açıklama yaptığını biliyorum. Tüm oyuncuların ve ekibim adına Emiliano Sala'nın ailesinden ve Nantes Kulübü'nden özür dilemek istiyorum. Bir stadyumda çok şey duyabilirsiniz. Burada tezahürat yapanlar birkaç kişi ama seslerini duyabilirsiniz. Üç kişi değillerdi. Bu söyleyeceğimden rahatsız olurlarsa antrenmana gelsinler. Yüzlerine de aynı şeyleri söylerim. Tribünler toplumun aynasıdır derler. Bizim toplumumuz buysa eğer, inanın bana b...n içindeyiz demektir. Duyduklarım kabul edilebilir şeyler değildi. Oyuncularımıza laflar atıldı, kupa maçının hakemi sayın Frappart'a küfürler oldu. Oysa ki kupayı bize kendisi kaybettirmedi, biz kendimiz kaybettik. Tüm bunların arasında, trajik bir kazada yaşamını yitiren birinin isminin neden geçtiğini anlayamıyorum. Sürrealist bir olay benim için. Diyecek söz bulamıyorum. Evlerinde kalsınlar! Böyle şeyler duymamalıyız. Evlerinde kalsınlar! Ölülere küfür etmek için geleceklerse eğer hiç gelmesinler. Şişe atmak için geleceklerse, evlerinde kalsınlar! Bu kişiler olmadan da kazanırız'' ifadelerini kullandı.

christophe galtier nice