Gattuso'dan gençlere mesaj

ABONE OL

İtalyan teknik direktör Gennaro Gattuso, sosyal medya ve hayat hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu sezon Fiorentina ile anlaşan ancak 1 ay bile geçmeden yolları ayıran, ardından Tottenham ile görüşmeler yapan Gennaro Gattuso, futbol dışı yaptığı açıklamalar ile gündemde.

İtalyan teknik direktör gençlere mesaj verirken sosyal medyadaki linç kültürü hakkında açıklamalarda bulundu.

La Repubblica'ya röportaj veren Gattuso, ''Ne ırkçıyım ne cinsiyetçiyim ne de homofobiğim. Geçmişte söylediğim bazı sözler yanlış anlaşılmış. Aptalca şeylerle zaman kaybedemem. Eski takım arkadaşlarıma veya çalıştırdığım oyunculara sorun beni.'' sözlerini kullandı.

''Sosyal medyadaki nefret çok tehlikeli''

Sosyal medya hakkında sözlerini sürdüren İtalyan teknik adam, ''Gençlere sesleniyorum. Kendi hayatınızı yaşayın, başkalarının değil. Ailemle restoranda veya tatildeysem niye fotoğraf paylaşayım? Sosyal medyadaki nefret çok tehlikeli ve hafife alınıyor. Ben güçlüyüm, tepki verebilirim ama herkes bunu kaldıramaz. Zayıf oldukları için kendilerini pencereden atabilenler var. Bu ciddi bir sorun.'' dedi.

Ne olmuştu? 

Gattuso'nun Tottenham ile görüşme halinde olduğu dönemde İtalyan kullanıcılar, Gattuso'nun daha önce kadınların futboldaki yerini küçümsediği için kampanya başlatmıştı. Ardından Tottenham ile Gattuso'nun görüşmeleri sonlanmıştı. Gattuso, 10 yıl önce ''Üzgünüm ama kadınların futbolda yeri olmadığını düşünüyorum'' demişti.