Gençlere en çok yatırım yapan takımlar

ABONE OL

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) genç futbolculara en çok yatırım yapan kulüpleri açıkladı. Listenin sonlarında maalesef Türk takımları var.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), UEFA'ya bağlı 31 ligden, 316 takımı inceleyip hangilerinin genç futbolcu transferine yatırım yaptıklarını araştırdı. 

Listeye takımların yaptığı transferlerin yaş ortalamaları alınırken alt yapıdan A takıma yükselen futbolcular kullanılmadı. CIES'in raporuna göre Avrupa'da gençlere en fazla yatırım yapan kulüp 21.4 yaş ortalaması ile Rusya'dan CSKA Moskova oldu. 2. sırayı Slovakya'dan DAC 1904, 3. sırayı ise Hollanda'dan Heerenveen aldı. 
 Transferde en genç yaş ortalamasına sahip kulüpler

CSKA Moskova | 21,4
Heerenveen | 22,1
Real Madrid | 22,2
RB Leipzig | 22,3

Büyük liglerin zirvesinde Real Madrid ve Leipzig var

Real Madrid 22.2 yaş ortalaması ile listede 4. sırada yer alırken Avrupa'nın 5 büyük liginde gençlere en çok yatırım yapan kulüp olarak dikkat çekti. Real Madrid'i 22.3 ortalama ile Red Bull Leipzig izledi.

Avrupa'nın 5 büyük liginde Nice (22.5), Bayern Münih (23.4), Tottenham (23.9) ve Milan (24.3) Real Madrid ve Leipzig'in ardından dikkat çeken kulüpler oldu. 

Son 7 takımın 5'i Süper Lig'den! Yaşlıları almaya devam...

Türkiye mi? Maalesef takımlarımız listenin son sıralarında yer aldı. CIES'in raporunda 316 takım bulunurken son 7 takımın 5'i Süper Lig'den... Gençlerbirliği, 29.0 yaş ortalaması yatırım ile raporun son sırasında bulunurken Fatih Karagümrük (28.7), BB Erzurumspor (28.7), Gaziantep FK ve Sivasspor (28.4), Denizlispor ve Kayserispor (28.2) ortalamayla raporun son sayfasında Türkiye bayrağını dalgalandırdı... CIES'in bu raporunda da görüldüğü üzere takımlarımız yine genç oyuncular yerine yaşlıları alma alışkanlığını bırakmadı.

Dört büyüklerden en yaşlısı Fenerbahçe

Raporun 302. sırasında ise 28.1 yaş ortalaması ile Fenerbahçe yer aldı. Bu sezon yaptığı transferlerle adından söz ettiren Fenerbahçe'nin yeni oyuncularının yaş ortalaması 28.1 oldu. Sezon başı yapılan transferlerin yaş ortalamaları baz alındığında Galatasaray 26.8, Beşiktaş 26.7, Başakşehir 26.7 olarak çıktı. 

Gençlere en çok yatırım yapan Türk kulübü Trabzonspor

Süper Lig'de en çok geleceğe yatırım yapan kulüp ise 25.1 yaş ortalaması ile Trabzonspor oldu. Bordo mavili takım, ligde kadrosuna en genç futbolcu takviyesi yapan kulüp oldu.

cies süper lig transfer galatasaray fenerbahçe beşiktaş trabzonspor gençlerbirliği avrupada gençlere en çok yatırım yapan kulüpler