Hamburg'a darbe üstüne darbe

ABONE OL

Ligde 34 haftanın 30'unu ilk 3'te geçiren ancak son hafta aldığı yenilgiyle play-off ve Bundesliga şansını kaçıran Hamburg, saha dışında darbe yemeye devam ediyor.

Bundesliga 2'de sezonun en büyük kabusunu yaşayan Hamburg, saha içinden sonra saha dışında da darbe üstüne darbe yemeye devam ediyor. Bu sezon 34 haftanın 30'unda ilk 3 içinde olmasına rağmen son maçında Sanhausen'e mağlup olarak, ligi dördüncü bitiren, play-off ve Bundesliga şansını kaybeden Hamburg şimdi de sponsorlarından darbe yiyor.

İki sezondur Bundesliga şansını son haftada kaybeden Hamburg'un iki büyük sponsoru anlaşmalarını iptal ediyor.

Yıllık 6 milyon euroluk kayıp geliyor

2006 yılından bu yana forma sponsoru olan Emirates, sözleşmedeki çıkış maddesini aktif hale getirdi. Hamburg, Emirates ile forma sözleşmesinden yılda 1,5 milyon euro kazanıyordu.

Bir diğer önemli darbe de kulübün hissedarlarından Klaus-Michael Kühne'den geldi. Klaus-Michael Kühne, Hamburg'a yıllık 4 milyon euro gelir getiren sözleşmesini iptal etme kararı aldı. Henüz resmiyete dökülmese de Klaus-Michael Kühne'nin sözleşmedeki çıkış maddesini kullanması bekleniyor.

Hamburg Yönetimi, hem Klaus-Michael Kühne ile hem de Emirates ile görüşmelerini sürdürse de Alman basınına göre iki tarafın kolay kolay ikna olması beklenmiyor.

hamburg kühne emirates bundesliga bundesliga 2