Herkes Başakşehir'e duacı

ABONE OL

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına bir hafta kala 1. ve 3. takım dışında Avrupa kupalarına katılacak tüm ekipler mesaiye erken başlayacak.

Sezonun tamamlanmasına bir hafta kala ligde sıralama şekillendi.

Beşiktaş 2016/17 sezonunu bitime bir hafta kala şampiyon tamamladı. Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitmeyi garantileyen Şenol Güneş ve  öğrencileri, uzun maraton sonunda iyi bir tatili hak etti. Sezonu Ağustos ayının sonunda açacak olan siyah-beyazlılarda bu konuda kafa rahat.

Başakşehir, Beşiktaş’a nazaran daha erken bir sezon açılışı yapacak. Şampiyonlar Ligi’nde 25 Temmuz’da ilk ön elemesini oynayacak olan Başakşehir, ardından rövanş karşılaşması için Ağustos’u bekleyecek. Abdullah Avcı ve öğrencileri Temmuz ayında hazır kıta Avrupa’yı hedefleyecek.

Fenerbahçe, ligi üçüncü bitirmesi durumunda ligi Ağustos sonunda açacak. İyi bir dinlenme ve çalışma imkanı bulabilecek olan sarı-lacivertlilerde, iç sorunların çözülmesi için gerekli bir süre. 3. bitirmesi durumunda Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele edecek olan Fenerbahçe, eylül ortasında Avrupa sınavlarına başlayacak.

Galatasaray, ligi 4. Bitirmesi durumunda 3. ön elemeden play-offlara kalmayı deneyecek. Bu da Tudor ve öğrencilerine Temmuz ayında başlayacak olan bir sezonu habercisi. Galatasaray, geçen sezon hak ettiği halde cezası nedeniyle gidemediği kupada bu sezon ilerlemenin hedefinde.

Antalyaspor, son haftalarda yaptığı çıkışla Trabzonspor’un önünde yer alarak Avrupa kupalarına göz kırptı. Sezonu en erken açacak takım olan Antalyaspor Temmuz ayının ilk haftalarında Avrupa sınavlarına başlayacak.

KONYASPOR SIRALAMAYI DEĞİŞTİREBİLİR

Başakşehir’in Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda takımların kamp açılış ve sezona başlayış tarihleri yukarıdaki gibi. Ancak Konyaspor’un Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda Fenerbahçe’yi bir sıra aşağı atacak ve direk katılan ekip Konyaspor olacak.

konyaspor antalyaspor galatasaray fenerbahçe başakşehir beşiktaş süper lig