İtalya maçından neler öğrendik?

ABONE OL

Türkiye, EURO 2020'ye İtalya karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyetle başladı. Peki bu maçtan çıkartacağımız dersler neler olmalı?

FUTBOO | EURO 2020'de Bizim Çocuklar, maalesef İtalya'ya 3-0 yenilerek başladı. İtalya'ya yenilmek sürpriz değil ama ortaya konan futbol üzücüydü. Maç boyunca rakip kaleye etkili atak yapamadık ve oyunun net hakimi İtalya oldu.

Türkiye'nin İtalya maçındaki artıları ve eksileri nelerdi, neleri daha iyi yapabiliriz? 

Turnuvanın açılış maçını oynamak aslında biraz şanstı. Tüm futbolseverlerin bugün izleyeceği iki takım İtalya ve Türkiye'ydi. Milli futbolcular göstereceği performansla dikkat çekebilirdi. Ancak maça baktığımızda dikkat çekecek bir oyuncumuz gözükmüyor. Özellikle yenilen ilk golden sonra çabuk dağılmamız düşündürücüydü. Bu bir grup maçı ve her golün önemi var. Büyük bir turnuvada bu kadar çabuk oyundan düşmemiz büyük bir eski.

İyi hazırlanamadık

Başka bir eksi taraf ise oyuna iyi hazırlanamamız. İtalya'nın sistemi belliydi, beklerini oyuna çıkaracağı ve yeri geldiğinde 5'li orta saha oynayacağı belliydi. Daha önceki maçlarında bu sistem vardı. Buna rağmen İtalya'ya maç boyunca bir çözüm bulamadık. İlk yarı belki iyi direnmiş olabiliriz ama gol yemediğimiz ilk 45 dakikada da oyunun hakimi İtalya olmuştu.

Çok şey beklediğimiz oyunculardan da gerekli desteği alamadığımız bir maç oldu. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Merih Demiral, Ozan Tufan gibi oyuncular vasat bir performans gösterdi. Özellikle Yusuf ve Ozan, kapasitelerinin çok altında kaldı. Bunda tabii ki İtalya'nın güçlü orta sahasının etkisi fazla.

Daha çok hücumu düşünebilir miyiz?

İtalya maçından sonra artı olarak bakabileceğimiz şeyler çok kısıtlı. Artık bir an önce bu maçı unutup önümüzdeki Galler ve İsviçre maçlarına odaklanmalıyız. Bu iki maçtan alacağımız iyi sonuçlar bizi yine gruptan çıkartabilir. Kötü oynanan bir ilk maçı geride bıraktık evet ama karamsar olmaya gerek yok. 

Çok fazla geriye kapanmamak gerektiğini gördük. Diğer maçlarda Şenol Güneş'in bu kadar savunma anlayışı içinde olmayacağını düşünüyoruz. Bu maçtan çıkartabileceğimiz artılardan birisi de bu olabilir. Hücum potansiyeli güçlü bir takımımız var. Hollanda'ya 4 gol atmış bir takımız. Bu kadar savunmada olmak takımın kimyasını bozabiliyor. Diğer iki maçta daha atak bir futbol izleyebiliriz. 

Kenan Karaman mı, Cengiz Ünder mi?

Maçta ilk isabetli şutumuzu Cengiz Ünder girdikten sonra kaydettik. Cengiz Ünder bu takım için oldukça önemli bir isim. Kendisinden daha fazla yararlanabiliriz. Kenan Karaman savunmada daha iyi ancak artık kazanmamız gereken maçlara giriyoruz. Cengiz Ünder, ilk 11'e göz kırpıyor gibi...

türkiye italya euro2020