Josef'ten ayrılık açıklaması

ABONE OL

Josef de Souza, MKE Ankaragücü maçında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Brezilyalı futbolcu basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı. Josef basın toplantısından bir süre ayrılık kararını duyurdu.

Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Josef de Souza, MKE Ankaragücü maçında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Brezilyalı futbolcu, konuşmasının bir bölümünde duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Deneyimli oyuncu, Tahkim Kurulu'nda kendisini savunmasına izin verilmediğini belirterek büyük bir hayalkırıklığı yaşadığını dile getirdi.

İşte Josef de Souza'nın açıklamaları;

Haksız bir ceza aldım. Niye böyle bir ceza verildiğini anlamıyorum. Ben %100 doğru bir reaksiyon verdim. TFF buna 5 maç da ceza verebilirdi. Böyle bir aksiyon nedeniyle ceza verilmesi beni üzüyor. Kamuoyuna bir soru sormak istiyorum. Sahada kötü bir olay yaşandı. Bunu şöyle düşünelim, o esnada sahaya giren taraftar Cenk ya da Salih’i sakatlasaydı ya da elinde onları yaralayacak bir şey olsaydı. O oyuncular ya da herhangi birimiz yaralansaydı ya da o tekme yüzünden sakatlansalardı bana yine bir maç ceza mı vereceklerdi. Çoğu kişi bu konuda hem fikir. Cezanın ne kadar yanlış olduğunu bence tartışmaya gerek yok. Milli oyuncularımız, takım arkadaşlarımıza ciddi anlamda bir şey olsaydı ? Kamuoyunda daha çok ceza almamı istiyorlar. Böyle bir olay yaşansaydı biz Josef’in cezasını mı konuşacaktık. Herkes geçmiş olsun deyip, olayı kınayacaktı. Bu tür durumlarda, bu şekilde cezalandırıldığı zaman maalesef bu Türk futbolunun imajına zarar veriyor.

Toplantı sonrası ayrılık duyurusu;

Tecrübeli oyuncu, basın toplantısından birkaç saat sonra kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sezon sonunda Beşiktaş'tan ve Süper Lig'den ayrılacağını açıkladı.

Brezilyalı oyuncu, "Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp Beşiktaş'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile..." ifadelerini kullandı.