Kadıköy'ün büyüsünü Advocaat bozdu

ABONE OL

Kabus gibi geçen bir sezonun ardından rakamlar, Dirk Advocaat'ın gitmesi gerektiğini işaret etti.

Süper Lig’in 33. Haftasında sahasında Trabzonspor’u ağırlayan Fenerbahçe, sahasından 1 puanla ayrılarak bu sezon evinde tam 21 puan yitirdi.

Dün oynanan Trabzonspor maçında kalesinde gol gören Fenerbahçe tam 7 yıl 10 gün sonra sahasında Trabzonspor’dan gol yedi.

PEREIRA YENİLMEMİŞTİ

Bu sezon iç sahada 21 puan yitiren Fenerbahçe, puan kaybının yanında rakiplerin korkulu rüyası olan atmosferi, yenilmezlik ünvanını, taraftarını ve büyüsünü kaybetti.

Geçen sezon Vitor Pereira yönetiminde iç sahada 17 mücadeleye çıkan Fenerbahçe, sadece 3 beraberlik yaşadı. Geçen sezon 33. Haftada 22 galibiyet 7 beraberliği bulunan Fenerbahçe, 4 kez mağlup olmuştu. Dış sahada 4 beraberlik 4 mağlubiyet alan Fenerbahçe, 73 puandaydı.

Dirk Advocaat ile bu sezon 17 iç saha karşılaşmasına çıkan Fenerbahçe, 6 beraberlik, 3 mağlubiyetle21 puan yitirdi. 33 hafta sonunda 61 puanla3. sırada yer alan Fenerbahçe, geçen sezonun 12 puan gerisinde.

26 YILIN EN KÖTÜSÜ

Son 26 yılın en kötü iç saha performansını sergileyen Fenerbahçe, bu unvanı bir başka Hollandalı Guus Hiddink’ten Dirk Advocaat’a vermiş oldu.

Fenerbahçe geçen sezon Vitor Pereira’yla 2.07 puan ortalamasıyla oynarken bu sezon bu oran Dirk Advocaat’la birlikte 1.85’e kadar geriledi.

Geçen sezon derbilerde +42.000 taraftarlar oynayan Fenerbahçe, ortalama 29.000taraftarla atmosfer konusunda rakiplerin korkulu rüyasıydı.

Dirk Advocaat ile bu sezon ortalama 12.500 taraftara oynayan Fenerbahçe, derbiler haricinde stadyumu dolduramadı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunda elenen Fenerbahçe, bu sezon gruplardan sonra son 32 turunda elendi.

Rakamsal olarak kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe, gelecek sezon büyük ölçüde Aykut Kocaman ile anlaştı. Kocaman’la birlikte yeniden bir yapılanmaya gitmenin hedefinde olan Fenerbahçe, kupasız kapatılan sezonu geride bırakmak istiyor.

Yunus Emre Öztürk – Futboo.com

vitor pereira dirk advocaat fenerbahçe geçen sezon sezon puan ortalama rakam istatistik