Kartal yüksek uçar

ABONE OL

Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde konuk ettiği RB Leipzig'i 2-0 mağlup ederek grup liderliğini sürdürdü.

Harika başladık

Şampiyonlar Ligi 2.hafta maçında sahasında RB Leipzig'i konuk eden Beşiktaş, maça iyi başlayan taraf oldu. 1.dakikadan itibaren rakibine üstünlük kuran Siyah-Beyazlı temsilcimiz, pozisyonlar bulmakta da gecikmedi. Talisca ve Quaresma ile rakip kalede etkili olan Beşiktaş, üstünlük golünü 11.dakikada buldu. Maçın en iyilerinden Cenk Tosun'un sol kanattan kurtardığı topa gelişine vuran Ryan Babel, takımını orlu maçta 1-0 öne geçirdi. Temsilcimizin etkili ayaklarını sürekli olarak faullerle bozmaya çalışan Leipzig ise ilk 20 dakikalık bölümde Fabri'nin koruduğu kaleye gelmeyi dahi başaramadı.

Tempo düştü

Oyunun 20.dakikasından itibaren ise Beşiktaş'ın hızı eksilmeye başladı. Harika başlangıcın ardından yorulma emareleri gösteren Kartal, rakibinin zaman zaman etkili olmasını engelleyemedi. Timo Werner'in cepheden, Ilsanker'in sağ kanattan etkili olduğu dakikalarda genellikle savunma durumunda kalan Beşiktaş, Cenk-Talisca-Quaresma üçlüsünün hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalıştı.

Gol Gol Gol

İlk devrenin son 5 dakikası ise tempolanan bir oyuna sahne oldu. Rakibinin kısa süren baskısını kırmayı başaran Beşiktaş, rakibinin orta saha direncini de kırmayı başardı. Oyun mentalitesi direkt olan iki takımdan Beşiktaş, yetenekli ayaklarıyla 40.dakikadan itibaren rakip kalede etkisini arttırmayı başardı. 43.dakikaya kadar iki kez Cenk Tosun ile pozisyon bulan Kartal, aradığı 'garanti' golünü 44'te buldu. Ricardo Quaresma, orta sahadan aldığı topu ceza sahasına harika ortaladı, Anderson Talisca şık bir kafa vuruşuyla takımını 2-0 öne geçirdi. İlk 45 dakikalık bölümde başka gol olmadı ve iki takım soyunma odasına 2-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile gitti.

Leipzig iyi başladı

Maçın ikinci 45 dakikasına ise daha iyi başlayan taraf konuk ekip RB Leipzig oldu. Kevin Kampl'ın oyuna dahil olmasıyla hareketlenen Alman ekibi, Beşiktaş kalesinde etkili olmaya başladı. Skor avantajının da getirdiği rehavetle geriye yaslanan Kartal, bir dönem rakip yarı sahaya geçmekte dahi zorlandı. Oyuna sonradan giren eski Galatasaraylı Bruma'nın da hareketlendirdiği konuk takım, oyuna hükmetse de net pozisyonlara girmeyi başarmadı. Keita ve Sabitzer ile iki kez kalemizde etkili olan Leipzig'in golüne Fabri izin vermedi. Oyunun 65.dakikasında Vodafone Park'taki aydınlatma sorunu nedeniyle oyu yaklaşık 12 dakikalığına durdu.

Gol çıkmadı

Oyunun 75.dakikasından itibaren ise oyunun hakimiyeti tamamen Leipzig'in eline geçti. Geriye yaslanan Beşiktaş'ın kalesini abluka altına alan Leipzig, etkili pozisyonlar yakalamaya başladı. Augustin ve Bruma'nın gol vuruşlarındaki beceriksizliği nedeniyle gol bulamayan Leipzig, skoru değiştirmeyi başaramadı ve Beşiktaş 90 dakikadan 3 puanı 2-0'lık skorla çıkarmayı başardı. Bu galibiyetle temsilcimiz 6 puanla liderliğini sürdürürken, Leipzig 1 puanda kaldı.

Arda İlçöl futboo.com