Kayserispor hız kesmiyor

ABONE OL

Süper Lig'in 5. haftasında Kayserispor, konuk ettiği Antalyaspor'u 2-0'la geçerken, konuk ekipte hatalar ve Eto'o'nun kaçırdığı penaltı 'kaos' ortamını hazırladı.

Sarı-kırmızılı ev sahibi ekip geçen haftaki formasyonunu değiştirmedi ve 4-2-3-1 dizilimiyle sahaya çıktı. Antalyaspor ise 4-1-4-1 dizilişi ile sahada yer alırken süper yıldızları Eto'o ile Samir Nasri maça ilk 11'de başladı.

İLK DAKİKADA GOL

Sarı-kırmızılılar maçın ilk dakikasında 1-0 öne geçti. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi korneri kullandı. Deniz Türünç ceza alanı dışına yerden yolladı. 

Badji de kale önünde çok düzgün vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Maçın temposu ilk 5 dakika sonunda düştü. 

22 .dakikada Kayserispor'da Kana Biyik sakatlandı ve yerini Sapunaru'ya bıraktı. Geri kalan bölümde Antalyaspor'un yıldızları Eto'o ve Nasri istedikleri oyunu sahaya yansıtamadı ve mücadelenin ilk yarısı sarı kırmızılı ekibin tek farklı üstünlüğü ile sona erdi.

HATA ÜSTÜNE HATA

İkinci yarının başında, kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörü Rıza Çalımbay yeni transfer William Vainqueur'u oyuna aldı. Dakikalar 65'i gösterirken Nasri'nin ortasına Eto'o kafayı vurdu. Ardından top kornere çıktı fakat hakem elle oynamayı işaret ederek penaltı noktasına gitti. 

Topun başına geçen Eto'o penaltıyı gole çeviremedi. Teknik direktör Rıza Çalımbay elindeki tüm kozları oynayıp, risk aldığı dakikalarda Kayserispor bu fırsatı iyi değerlendirdi. 

77. dakikada Antalyaspor kalecisi Ferhat eliyle oyun kurmak isterken attığı topta Mendes araya girdi. Onun yerden ortasına dokunan Umut Bulut, farkı ikiye çıkaran golü attı: 2-0. Karşılaşmada daha fazla ses çıkmazken, ev sahibi ekip haftayı kayıpsız tamamladı.

Maruis Sumudica yönetimindeki Kayserispor bu galibiyetiyle puanını 10'a çıkartıp, maç fazlasıyla zirveye ortak olurken, konuk ekip Antalyaspor ligde henüz galibiyetle tanışmadı ve haftayı 3 puanla tamamladı.


kayseri antalya süper lig 5. hafta etoo nasri